Bisley Cup: Internationalt stævne i England

Bliv udtaget til Ungdomslandsholdet ved Store Skydedag og tag med til England, hvor du kan dyste mod riffelskytter fra andre lande.

Hvert år i august holder National Small-Bore Rifle Association (NSRA) et stort stævne i Bisley. Bisley er et stort skydeområde, hvor der bliver afviklet mange former for skydning. Du har mulighed for at deltage i det stævne, der hedder ”National Small-Bore Rifle Meeting”.

For at komme med til England skal du kvalificere dig. Det kan du kun gøre ved Store Skydedag

OBS: Bisley Cup er aflyst i 2020 på grund af smitterisikoen for coronavirus. Læs mere her.

Ungdomslandshold for drenge og piger

Hvis du bliver udtaget til at deltage i Bisley Cup, kommer du til repræsentere Danmark. Vi udtager et ungdomslandshold med seks liggende skytter i aldersgruppen 14-20 år (årgang 2000-2005 - årstallene er for 2020). I alt tre drenge og tre piger.

Du kommer til at deltage i landskampe mod Tyskland, Sydafrika og England på 50m plus en landskamp mod Englands Skolelandshold på 50m.

Regler for konkurrencen

Afholdelse
DGI Skydning afholder skydning for skytter født i årgangen 2000-2005, skydende i klassegrupperne Junior eller Åben, for at finde frem til 6 skytter (3 pigeskytter og 3 drengeskytter), som skal repræsentere Danmark på Bisley i august.

Deltagelse
For at komme i betragtning skal en skytte have gennemført 2 forudpegede hjemmebaneskydninger efter klasseprogram, riffel, 50 m. Skydningerne afvikles
i maj. Der betales ikke indskud for hjemmebaneskydningen. Skydningen gennemføres på foreningens skiver, eller elektronisk markeringsanlæg.

Udtagelse af skytter
Af de deltagende skytter udtages ca. 50 % til et finalestævne, som afvikles 6 - 9 steder i Danmark. Der skydes i 2 rækker, en række for piger og en række
for drenge. Der gennemføres 2 skydninger efter klasseprogrammet. Såvel resultat, som X’tiere lægges sammen for de 2 skydninger. De 3 bedste skytter i hver række udtages til Bisley.
Er der point- og X-tierlighed på 3. pladsen i en række, bliver der samme dag foretaget omskydning. Programmet for omskydningen er gennemførelse af klasseprogrammet én gang. For deltagelse i finalen betales ikke indskud. Skytten betaler selv sin kørsel.

Præmier
Der udsættes et antal patronpræmier i finalen samt 2 patronpræmier efter lodtrækning blandt de deltagende skytter.

Program

Programmet byder på masser af skydning og hygge med skytter fra andre lande. Et typisk program vil være:

TORSDAG: 
The international Match - en landskamp på 60 skud liggende på 50m. Her skydes der på markeringsanlæg og skydningen foregår på The Lord Roberts Centre. Dagen slutter med medaljeoverrækkelse.

FREDAG:
Fridag med sightseeing i London. 

LØRDAG: 
Weekend Aggregate - 3 x 20 skud på 50m og 3 x 20 skyd på 100 yards. Det er en skydning, der foregår på en helt speciel engelsk papskive. Om eftermiddagen skydes første halvdel af Double English Match. Denne skydning er 60 skud liggende på 50m og foregår også på The Lord Roberts centre.

SØNDAG: 
Anden halvdel af Double gennemføres og skydes igen på The Lord Roberts Centre