Biathlon - skiskydning i løbesko

Boost din form og dit fokus med biathlon - en idræt der kombinerer skydning med løb, mountainbike, svømning eller noget helt fjerde.

Du kender sikkert skiskydning, hvor deltagerne dyster i langrend og skydning. Der er masser af intensitet og spænding, når skytterne kæmper med at få kontrol over puls og fokus på standpladsen, så skuddene rammer skiven. 

I DGI Skydning kalder vi det biathlon, og vi skifter bare skiene ud med løbesko eller en anden idræt, og riflen løber vi ikke med. Men alt andet er præcis, som du kender det fra skiskydning. 

I biathlon er selvkontrol en lige så vigtig egenskab som god form. For det gælder om at kunne holde hovedet koldt i det altafgørende øjeblik, hvor du trykker på aftrækkeren! Også når pulsen er høj, og adrenalinen pumper i blodet. Og det kan du prøve kræfter med.

Biathlon bliver typisk afviklet af en skytteforening. Kontakt vores lokale skyttekonsulenter, hvis du vil finde en forening med biathlon.

Foretrækker du at træne på egne præmisser? Så kast et blik på vores guide til, hvordan du kommer igang med at træne selv.

Vi afholder også jævnligt biathlonstævner, herunder DM i biathlon. Har du lyst til at blive den næste danmarksmester i biathlon? Eller kunne du godt tænke dig at konkurrere med andre biathlon-entusiaster? Så tjek vores aktuelle tilbud herunder!