Danmarksmesterskaber i biathlon

Danmarks største biathlonstævne. Har du, hvad der skal til for at blive den næste danmarksmester i Biathlon?

DM i Biathlon afholdes årligt af DGI Skydning i samarbejde med Biathlongruppen.

Biathlon består af to discipliner, en kort og en lang bane. I begge løbstyper er skuddistancen 50 meter og du skal skyde med en .22 kaliber salonriffel.

Der kåres en dansk mester på hver distance i hver klasse.

DM i biathlon 2020 for børn

3.oktober først på eftermiddagen kæmper børn om DM-titlen.

DM i biathlon 2020 for voksen og junior

3.oktober om formiddagen gælder det DM-titlen på lang distance.

3.oktober sidst på eftermiddagen gælder det DM på den korte distance.

Info om de to løbstyper: 

1: Kort

Den korte og mest intense disciplin. Den består af i alt 2,25 kilometer terrænløb og 2 skydninger. Hvert fejlskud udløser en strafrunde på omtrent 35 meters løb. Der skydes 1 gang liggende og 1 gang stående. 

2: Lang

Denne distance er noget længere. Derfor kræver den, at du har en god udholdenhed. Den består af i alt 7,5 kilometer terrænløb og 4 skydninger. Hvert fejlskud udløser en strafrunde på cirka 75 meters løb. Der skydes 2 gange liggende og 2 gange stående. 

Alle kan være med

Vi opstiller forskellige klasser, så du kan dyste imod ligeværdige - uanset alder og erfaring.

Vælg mellem klasse grupperne: Børn, Junior Herre, Junior Dame, Åben Dame, Åben Herre, Dame, Herre,  Senior Dame og Senior Herre.

Alle medlemmer af skytteforeninger i DGI kan deltage. 

Hold øje med siden her, hvor vi løbende opdaterer med information om DM - eller kontakt dit lokale DGI-kontor for yderligere oplysninger.

Forbehold grundet Covid-19

Der tages forbehold for ændringer i afviklingen af DM Biathlon, såfremt myndighedernes retningslinjer vedr. Covid-19 ændres. Dette vil kunne ske med kort varsel helt op til DM.

DM vil blive gennemført i henhold til de på et hvert tidspunkt gældende retningslinjer vedr. Covid-19 og DGI Skydning forventer/henstiller til, at de efterleves af alle ved deltagelse i DM.