Indgang på skiven: Tørtræning

"Spalten"
Har du den rigtige vej ind på skiven?

Idræt
Skydning
Kategori
Riffel
Emneord
Sigte
Tid
15 min.
Niveau
3 - Øvet
Alder
14-99 år
Deltagere
1 deltagere

Beskrivelse af øvelsen

Tegn med en god tusch på et stykke papir/ pap, eller lav en spalte i et Word dokument og print den ud. Det er vigtigt at pletten næsten fylder ringkornet ud.

Skyttens opgave er at følge spalten, ned hvis skytten skyder fritstående, op hvis skytten skyder liggende, til hvor nulpunktet passer. Nulpunktet er der hvor skytten føler at stillingen er på plads og alt er i balance. Når nulpunktet er nået klemmer skytten skuddet af.

Formål:

At skytten lærer hvordan man kommer ordentligt ind på skiven, hvad end skytten skyder stående eller liggende. Jo roligere skytten er jo mindre flytter sigtet sig sidevejs. Ens indgang på skiven er med til at skytten får et mønster, der gør at nulpunktet forbliver ens, så skytten ikke skal spænde for at komme til at stå rigtigt.

Øvelsen træner: Afslapning, balance, koordination og nulpunkt.

Variation:

Når øvelsen har været tørtrænet en del gang kan øvelsen laves med skarp. Skyder man på elektronik, kan man enten skære ud i en frontskive, så spalten bliver samme størrelse som det sorte på skiven. Det er ikke pointene der er vigtige, men event til komme ind på skiven og finde samme nulpunkt hver gang.

Øvelsen kræver

Materialer:

Kopier linket til browseren og download skiverne
Skiver: https://mimer.dgi.dk/offentlig/D19F76EB-001