Tre søstre sammen i præmievåben-semifinalen

Nykøbing Sjælland Skytteforening havde fire piger med i semifinalen i præmievåbenkonkurrencen til DM 15m Pistol. Tre af dem med efternavnet Lindberg Hermann.

Tænk af være ni år og skulle konkurrere direkte mod sin fire år ældre storesøster. Sådan var virkeligheden til DM 15m Pistol, da ni-årige Rosa Lindberg Hermann trak 13-årige storesøster Astrid Lindberg Hermann som modstander første runde af finaleskydningen på præmievåben på luftpistol.

Læs også: Brødrepar dystede om DM-medaljer: "Vi hjælper hinanden mentalt"

De tre søstre Astrid (13), Ella (11), og Rosa (9) Lindberg Hermann fra Nykøbing Sjælland Skytteforening havde alle kvalificeret sig til finaleskydningen og skulle igennem lodtrækningen. Sidste år 'vandt' de to ældste søstre, Astrid og Ella hinanden i cup-skydningen. I år fik lillesøster Rosa på 9 til opgave at skyde mod ældste søster Astrid, som i øvrigt vandt pistolen sidste år.

"Det er svært at skyde imod hende, fordi hun altid vinder," konstaterede Rosa.

Målet for hende var, at hun skulle komme videre som én af de bedste tabere. Og den målsætning blev indfriet. Så alle tre søstre var også med i semifinalen, hvor Rosa dog måtte se sig slået ud af Freja Sillesen, som senere vandt præmievåbnet.

Søstrene træner sammen

De tre søstre træner sammen i Nykøbing Sjælland Skytteforening og nyder at stille op sammen. De træner normalt to gange om ugen og i denne sæson har de alle skudt i børneklassen – for sidste år – for næste sæson rykker Astrid op som junior.

"Det er dejligt, at vi kan stille hold sammen. Det er hyggeligt at være sammen og træne sammen," siger Ella Lindberg Hansen.

Hun nåede selv til selve finalen om præmievåbnet, hvor hun blev nummer seks. Hun glæder sig dog over, at hun har to år tilbage i børneklassen, imens de fleste af dem som klarede sig bedre end hende i finalen rykker op næste år.

Læs også: Frederikssund-drenge overraskede sig selv og skød sig til guld

"Jeg kommer igen næste år – og går efter toppen der," griner hun.

Et hårdt felt

Det er syvende gang, at børnene skyder om en luftpistol til foreningen i en præmievåben-finale. Astrid Lindberg Hermann vandt pistolen i finalen sidste år. I år blev hun nummer tre efter en omskydning om tredjepladsen.

"Det var hårdt i år. Der var flere med i konkurrencen, og mange er blevet bedre. Det er tydeligt at mærke, at flere var med, og at der bliver trænet mere. Samtidig har jeg brugt det meste af sæsonen på at træne ét-hånds," siger hun.

Børneskytterne er de seneste år blevet virkelig gode. De første fire skytter i finalen skød 297, 295 og 294, og har bevaret det samme høje niveau igennem alle tre skydninger.