Hos BPI lærer de gamle at træne af de unge

Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening har i mange år haft en meget ambitiøs ungdomsafdeling, og nu er træningsiveren også smittet af på foreningens seniorer. Det gav guld til foreningsholdet på åben klasse og sølv til seniorerne under DM.

Bredstrup-Pjedsted Idrætsforenings guld og sølvvindere fra foreningsholdsfinalen til DM 15m riffel. Stående fra venstre: Kalle Andersen, Martin Larsen, Peter Christiansen, Niels C. Svendsen, Per Christiansen. Knælende: Anni D. Larsen, Lars Kring, Hans O. Hansen. Foto: Gregers Kirdorf

799 point i finalen. Der var ikke noget at gøre for de øvrige hold. BPIs foreningshold i åben klasse var sikre i deres sag, da de vandt foreningsfinalen på luft til DM for voksne i Vingsted. Samme tid – og på samme skydehold – skød foreningens seniorhold i den anden ende af luft-hallen. Her blev det til en sølvmedalje.

Læs også: Stortalentet Josefine Ø. Laursen blev en af de yngste danmarksmestre – nogensinde

I flere år har foreningen haft et stærkt træningsmiljø blandt unge stillingsskytter, og har da også vundet DM for foreningshold for stillingsskytter flere gange de seneste år. Nu er træningsiveren – og seriøsiteten – sivet ud til resten af foreningen. Det fortæller Lars Kring Mortensen, som er én af foreningens 'grand old men' og deltager på seniorholdet.

"Vi træner meget. Det er ikke længere kun de unge som træner, og vi træner rigtigt. Ikke noget med at skyde 20-skudsserier. De unges seriøsitet er smittet af på de voksne. Og det ser ud til at virke," griner han efter finalen.

Levende gulv og godt med nerver

Holdet på åben klasse har generelt haft et godt år – hvilket resultaterne også viser. De har trænet meget, hjulpet hinanden, analyseret på træningen, og er alle blevet bedre og mere stabile i deres skydning. Men trods deres 799 point, sad de alligevel efter finalen og var nervøse for resultatet. For de andre hold skyder bestemt også godt, og der var kun ét point, som skilte finaleholdene inden.

"Det var spændende. Og man sidder der og må ikke flytte på sig og se de andres resultater," siger Kalle Andersen.

Læs også: Ugentlig fællestræning sikrer DM-titel for seniorer

Han synes i øvrigt, det er svært at skyde under DM i Vingsted, fordi skydebanerne er sat op i en hal.

"Gulvet er lidt levende. Det er svært at skyde her. Man føler lidt, man står og gynger. Men det er jo heldigvis det samme for alle," siger han.

Familie med som maskot

Da de to hold kom ud fra skydebanerne efter finalen, blev de mødt af Kalle Andersens familie, og særligt sønnen Felix på tre år, var ikke meget for at undvære far længere.

"Vi var også hernede hele weekenden under DM ungdom. Han kan lige så godt vænne sig til stemningen, men han begynder også at have mistet lidt af tålmodigheden efter to hele weekender," siger Kalle Andersen.

Læs også: Sidste års 2’er tog guldet med hjem

Felix var i hvert fald ikke interesseret i at gå væk fra farmand, da der blev taget holdfoto.