Stortalentet Josefine Ø. Laursen blev en af de yngste danmarksmestre – nogensinde

17-årige Josefine Ø. Laursen er nykåret danmarksmester blandt stillingsskytterne til DM på 15 meter. Vinderopskriften er at hygge sig med at være i finalen – og træne mindst fem gange om ugen!

Der blev klappet rigtig højt og sendt mange anerkendende blikke og kommentarer i hendes retning, da 17-årige Josefine Ø. Laursen fra Viborg Skytteforening søndag blev kaldt frem i skyttesalen i Vingsted efter finalen for stillingsskytter på cal. 22.

Læs også: Sidste års 2’er tog guldet med hjem

Den unge skytte satte alle andre finaledeltagere til dørs og blev danmarksmester efter en imponerende finale, hvor hun lå i spidsen fra start til slut. I finalen var hun oppe imod rutinerede skytter, som har været på eliteniveau i lige så lang tid, Josefine har levet – og andre som er kommet hjem med medaljer fra VM.

"Det er fedt at stå i finalen med nogen som er så rutinerede og så gode," siger Josefine Ø. Laursen efter finalen.

Sjovt at skyde mod begge køn

Josefine Ø. Laursen gik ind i finalen med sammenlagt 395 point, ligesom Line Petermann og Natasja Emilie Buchholdt. Men allerede fra starten af finalen lagde Josefine Ø. Laursen sig i spidsen – og der blev hun hele finalen. Opskriften på den succes er ifølge hende selv at tage den med ro og nyde finalen.

"Jeg hygger mig med finalen og synes, det er rart at stå i den. Derudover er det sjovt at konkurrere mod både kvinder og mænd i alle aldre. Der er DGI noget særligt," siger Josefine Ø. Laursen, der ellers skyder mest indenfor Dansk Skytte Union og i øvrigt netop har vundet en sølvmedalje for juniorhold til EM.

Læs også: Frederikssund-drenge overraskede sig selv og skød sig til guld

Inden for unionen er hun stadig junior og konkurrerer primært mod andre damejuniorer. Så at møde rutinerede skytter om Rikke Mæng, Esben Egeskov Jakobsen og Erik Skovmand i finalen er nyt og udfordrende.

"Det er fedt at være i finalen mod nogen, som er så gamle og så gode," griner hun.

Træner fem gange om ugen

Hvis ikke Josefine Ø. Laursen er den yngste, er hun i hvert fald én af de yngste danmarksmestre – nogensinde. Hun havde selv sin debut i seniorfinalen for to år siden, da hun som junior valgte at rykke tidligere op og blive stillingsskytte.

Men selv om finalen er hyggelig, og hun tager det roligt, er hun langt fra kommet sovende til resultaterne. Josefine Ø. Laursen træner mindst fem gange om ugen. Hun er så dygtig og dedikeret, at hun er optaget på Team Danmark-linje på gymnasiet i Viborg, så hun bliver student over fire år i stedet for tre for at kunne bruge mere tid på sin skydning.

Læs også: Tre søstre sammen i præmievåben-semifinalen

Finaleskydningen viser, at hun allerede er stærk mentalt til at kunne bevare roen og klare presset, men hun regner alligevel med at decideret mentaltræning er ét af de næste punkter, der skal føjes til træningsplanen.