Frederikssund-drenge overraskede sig selv og skød sig til guld

For halvandet år siden begyndte Frederikssund Skytteforening at organisere en fast ugentlig træningsdag for de unge skytter. Det gav pote til weekendens DM 15m ungdom med en guldmedalje i BK-holdfinalen i luftriffel.

Ordsproget om at kunne høre en knappenål falde til jorden har sjældent været mere rammende, end da stævnespeaker Torben Klit Andersen søndag middag cirka halv et satte mikrofonen for munden og gik i gang med at opremse resultaterne fra holdfinalen i luftriffel i børneklassen.

Læs også: Sidste års 2’er tog guldet med hjem

På stolerækken foran ham i Vingsted Centrets hal 2 sad 20 forventningsfulde og nervøse skytter og ventede på dommen over de 20 skud, de hver især netop havde skudt mod de elektroniske skiver 15 meter derfra. Få minutter forinden havde de unge skytter skævet forsigtigt til holdkammeraterne. Nogle fik en tommel op tilbage, andre et misfornøjet smil. Nu ventede afgørelsen.

Da Torben Klit Andersen var færdig med sin opremsning, stod det klart, at 14-årige Victor Milter Jensen, 13-årige Andreas Skeldal Winther, ti-årige Carl-Emil Asmussen og Lars Illum Andersen fra Frederikssund Skytteforening havde skudt sig til en førsteplads. ’Vi vandt sgu’, lød det lavmælt og nærmest overrasket fra en af drengene, mens de gav hinanden high-fives.

Holdt nerverne i ro

Fem hold havde kvalificeret sig til finalen med næsten lige udgangspunkt. Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening og Frederikssund Skytteforening havde skudt sig til 798 point, mens Horne Skytteforening, Vojens Skytteforening og Samsø Skytteforening hver havde skudt sig til finalen med 797 point.

I finalen holdt Frederikssund-drengene dog nerverne i ro og skød på niveau fra kvalifikationsrunden. Dermed vandt de finalen med 1596 point mod Horne Skytteforenings og Bredstrup-Pjedsted Idrætsforenings 1594 point. Præstationen bliver ikke mindre imponerende af, at det er første gang drengene deltager sammen som et hold til DM ungdom.

"Jeg var virkelig nervøs, inden vi skulle skyde i finalen. Så jeg var rigtig spændt på at høre resultaterne. Jeg følte selv, jeg havde skudt godt, men man ved jo ikke, hvordan de andre har klaret det," fortæller Carl-Emil Asmussen umiddelbart efter finalen.

"Det er så vildt. Jeg blev så glad, da speakeren sagde, hvem der blev nummer fem, fire, tre og to, og vores klub ikke blev nævnt. Jeg var helt oppe og køre, da det gik op for mig, at vi havde vundet," supplerer Lars Illum Andersen.

Læs også: DM BK og Junior: Det handler også om den gode oplevelse

En gulerod til frivillige i klubben

Allan Jensen Asmussen, hjælper og far til Carl-Emil, stod bag drengene under holdfinalen, og han har set sammenholdet mellem dem vokse i løbet af det seneste års tid, hvor de har deltaget ved forskellige stævner og klubmesterskaber under DGI Nordsjælland.

"Drengene har fundet sammen på relativt kort tid, men de svinger godt sammen og er rigtig gode til at bakke hinanden op. Så jeg tror de har en tryghed og ro i hinanden, som hjalp dem med at holde nerverne i ro. De har skudt sammen som hold før, men det er til mindre stævner, hvor der slet ikke er samme tryk på som her til DM," siger Allan Jensen Asmussen.

Guldmedaljen i holdfinalen er også en gulerod for de frivillige hjemme i Frederikssund Skytteforening. Det fortæller formand Henning Worm, der også har svært ved at skjule sin begejstring over resultatet.

"Det seneste halvandet år har vi lavet en mere organiseret træning for børnene med en fast ugentlig træningsdag, ligesom vi har intensiveret træningen på luftriffel. Derfor er det dejligt, at vi kan komme hjem i klubben og fremvise den her guldmedalje. Det er fedt at se resultater af indsatsen så hurtigt, og det er forhåbentlig også noget, der kan motivere vores trænere og vores andre dygtige ungskytter endnu mere," siger Henning Worm.