Sidste års 2’er tog guldet med hjem

Efter en nervepirrende finaleskydning kunne Thomas Grøn Bendixen fra Hjørring Skytteforening kalde sig vinder i juniorklassen til DM 15m ungdom.

16-årige Thomas Grøn Bendixen fra Hjørring Skytteforening kunne løfte armene triumferende i vejret efter juniorernes finale i DM 15m ungdom i cal. 22 riffelskydning. Foto: Gregers Kirdorf

En regulær neglebider. Sådan kan man roligt betegne weekendens finale i riffelskydning til DM 15m ungdom i både BK-klassen og juniorklassen. Mens det var Liane Hessler fra Sparta Idrætsforening, der sikrede sig guldet i BK-klassen, var det Thomas Grøn Bendixen fra Hjørring Skytteforening, der tog sig af guldet hos juniorerne.

Det var først hen mod finalens to sidste skud, at Thomas Grøn Bendixen for alvor turde tro på en medalje af fineste karat. Det fortæller han glad og storsmilende efter medaljeoverrækkelsen i Vingsted søndag eftermiddag.

"Det var meget nervepirrende at stå derinde, men jeg havde også en god følelse i kroppen. For vi var jo alle kvalificeret med samme pointantal, så det kunne blive hvem som helst af os syv finaledeltagere. Og hvorfor så ikke mig? Heldigvis gik det bare rigtig godt, og da vi nærmede os skud nummer ni, kunne jeg godt se, hvor det bar hen ad," siger Thomas Grøn Bendixen.

Gik i ’skydemode’

Inden sidste skud i finalen måtte den nykårede DM-vinder i 15m cal. 22 riffel dog lige tænke en ekstra gang på vejrtrækningen, inden han satte fingeren på aftrækkeren.

"Jeg var selvfølgelig nervøs, men jeg går lidt i ’skydemode’, som jeg kalder det. Jeg prøver bare at fokusere på min vejrtrækning, gennemføre aftrækket i ro og egentlig bare ignorere alt det med pointene. Men det krævede lige en ekstra vejrtrækning," siger Thomas Grøn Bendixen med et smil.

"Hvis man tænker for meget over det, kan det let gå galt, så i virkeligheden skal man prøve at betragte det som en almindelig træning. Men det er svært. Heldigvis spillede det hele bare i dag, og det er jeg glad for," supplerer han.

Fra sølv til guld

For juniorernes vinder var dette års DM 15m sidste chance, inden han næste år rykker op i de voksnes rækker. Samtidig havde den 16-årige nordjyde en sølvmedalje fra sidste års mesterskab at revanchere. Så motivationen inden finalen fejlede ikke noget.

"Jeg tænkte lidt: ’Nu skal det være'. Jeg blev 2’er sidste år, og det her er mit sidste år som junior, så det var lidt ved at være sidste udkald. Efter de første fem skud i finalen var jeg godt med, og da jeg så fortsatte på de næste enkeltskud, så kunne jeg godt regne ud den var tæt på," siger Thomas Grøn Bendixen.

I sidste ende var det 0,1 decimal, der sikrede Thomas Grøn Bendixen guldet foran Emma Klinck fra Horne Skytteforening. Samme difference gjorde i øvrigt forskellen for Liane Hessler i BK-klassen, da hun vandt guld foran Nicolai Ehrhorn fra Horne Skytteforening.