Så er juniorholdet til Bisley Cup 2019 fundet

Seks juniorskytter er udtaget til det ungdomslandshold, der deltager i det internationale skydestævne Bisley Cup i England i midten af august. Og der venter dem en stor oplevelse, fortæller holdlederen.

Der venter både store udfordringer og store oplevelser for de seks juniorskytter, der er udtaget til Bisley Cup. Og de vil komme hjem som bedre skytter, lyder det fra holdleder Christian Jensen. Foto: Gregers Kirdorf

Hvert år i august sender DGI Skydning to hold til det store internationale stævne Bisley Cup i England; et ungdomslandshold og et hold af skytter i alle aldre, som bliver udtaget fra udviklingsforløbet Projekt Kort.

Læs også: Bisley-tur knytter skytter sammen

Juniordeltagerne blev fundet efter Store Skydedag 1. juni, og derfor kan vi nu sige tillykke til Hjørring Skytteforening, Viborg Skytteforening, Særslev Skytteforening, Kirke Hyllinge Skytteforening, Thisted Skytteforening og Skive Skytteforening, der alle har en skytte med på holdet.

Hele juniorholdet – tre drenge og tre piger, årgang 1999-2004 – kan ses her:

  • Thomas Grøn Bendixen, Hjørring Skytteforening
  • Victor Thomsen, Viborg Skytteforening
  • Henrik Hylsebeck Nielsen, Særslev Skytteforening
  • Cecilie Nørgaard, Kirke Hyllinge Skytteforening
  • Anne Bakke Nielsen, Thisted Skyttekreds
  • Camilla Harder Johansen, Skive Skytteforening

To gengangere på holdet

Christian Jensen, der for 6. gang rejser med som holdleder for juniorerne, siger således om stævnet og hans forventninger til de unge skytter:

Læs også: Juniorskytter vandt Bisley Cup

"Det er svært at vide, hvordan vi vil klare os, også fordi vi ikke kender de skytter, vi skal op imod og deres niveau. Men det er generelt rigtig højt. Derudover er de fleste af vores skytter nye på holdet og ikke vant til at begå sig under de forhold og de regler, man skyder efter til Bisley. Deriblandt den regel, at man ikke må lade sin riffel, før den er sat til skulderen. Vi har faktisk kun to gengangere fra tidligere, Camilla Harder Johansen og Victor Thomsen."

Én ting er dog sikkert: Juniorholdet får deres sag for, først til landskampstævnet torsdag 8. august og især weekendstævnet lørdag-søndag 10.-11. august, hvor skytterne blandt andet skal skyde 2x50m og 1x100 yards skydning lørdag med 60 gældende skud i hver serie. Det vil sige 180 gældende skud på én dag.

Presset hele dagen

"De har først en morgenskydning (50m) og derefter 50m og 100 yards om eftermiddagen, så de skal være ’på’ hele dagen. De bliver presset godt og grundigt i forhold til, hvad de er vant til fra stævner herhjemme. Det bliver en god øvelse i at lære at holde fokus og koncentrationen oppe," forklarer Christian Jensen.

Læs også: 17-årig skytte bliver bedre i Bisley

Om søndagen inden hjemrejsen gælder der så endnu en landskamp mod et udvalgt engelsk hold, hvor der igen skydes efter ISSF-regler (International Sports Shooting Federation, red.) med andre skydetider og tekniske forskelle, som er med til at teste juniorskytterne. Men når holdet kommer hjem, har de både fået en oplevelse for livet og et stærkere sammenhold, beretter Christian Jensen.

"Der går ikke ti minutter, fra de har mødt hinanden i lufthavnen, før de har vendt nervøsiteten og deres generthed med grin og hygge. Alle de gange jeg har været afsted, har holdet været rigtig gode til at støtte hinanden og hygge sig socialt. Så det fungerer også som en god ryste-sammen-tur for dem," slutter Christian Jensen.