5.000 skydeledere uddannet i løbet af 2019

Status efter første år med skydelederuddannelsen viser, at mere end 5.300 har bestået onlineprøven. Det beviser, at foreninger og frivillige prioriterer sikkerheden, siger næstformand i DGI Skydning.

Siden skydelederprøven kom online har 6.876 oprettet en bruger for at tage prøven, og heraf har 5.390 bestået den. Billedet her er fra et af de fremmødekurser, som DGIs landsdele udbyder.

Landets skytteforeninger tager sikkerheden meget alvorligt. Det viser de nyeste tal efter år ét med skydelederprøven.

Læs også: Skydelederuddannelse kom godt fra start

Online skydelederprøven er for alle, der vil virke som skydeledere i landets riffel- og pistolforeninger, og siden prøven kom online på Idrættens E-læring har 6.876 oprettet en bruger for at tage prøven, og heraf har 5.390 bestået skydelederprøven.

Prøven består af 30 tilfældigt udvalgte spørgsmål om sikkerhedsbestemmelserne, hvoraf 80 procent skal besvares korrekt for at bestå. Det er valgfrit, men det anbefales, at man inden prøven deltager på et fremmødekursus eller tager onlinekursus og læser sikkerhedsbestemmelserne. 

Skydesporten er en sikker sport

Den massive opbakning til skydelederprøven for at få diplom på at kunne varetage sikkerheden på landets skydebaner vidner endnu en gang om, at landets skytteforeninger tager sikkerheden meget alvorligt. Det er et meget stærkt signal at sende til omverdenen, og det bakkes op af Dansk Skytte Unions formand John Hansen:

"Skydesporten er en sikker sport, og klubbernes frivillige følger reglerne og gør hver eneste dag en flot indsats for at fastholde de trygge rammer. Jeg vil gerne på egne og Dansk Skytte Unions vegne ønske alle uddannede skydeledere tillykke og sige tak for jeres engagement i en fortsat sikker skydesport."

Læs også: Nyt onlinekursus til skydelederprøven ligger klar

Sammen om sikkerheden

Skydelederuddannelsen er et samarbejde mellem Dansk Skytte Union, DGI Skydning og Dansk Firmaidrætsforbund. Materialet er udviklet af ansatte fra unionen og DGI med uvurderlig hjælp fra frivillige. I DGI Skydning er man også glade for de mange uddannede skydeledere.

"I DGI er vi glade for, at så mange i løbet af så kort tid har oprettet sig via e-læringsportalen og er blevet uddannet som skydeledere. Det viser, at vores foreninger og de frivillige i den grad har bakket op og sørget for at prioritere sikkerheden og uddannelsen højt, hvilket de skal have en stor tak for," siger Henrik Søndergård Møller, næstformand i DGI Skydning.

Uddannelsessamarbejdet består udover onlineprøven også af et fremmødekursus, som udbydes via DGI's landsdele. Mere end 800 mødte frem til det tre timer lange kursus i 2019. E-læringen drives af Dansk Skytte Union takket være økonomisk støtte fra DIF.