Ændringer på vej: 5 nyheder fra årets Aktivitetsmøde

Gik du glip af Aktivitetsmødet i DGI Skydning 11. maj? Vi har listet en række vigtige beslutninger fra mødet og ændringer til Skyttebogen, som kommer til at gælde fra den kommende sæson.

Vi har indstillet sigtet på Aktivitetsmødet i DGI Skydning 11. maj 2019 og opsummerer i denne artikel en række vigtige nyheder og beslutninger fra mødet. Foto: Lars Skaaning

Repræsentanter fra DGI Skydnings landsdele, skydeledelsen, riffeludvalg og pistoludvalg var samlet til det årlige aktivitetsmøde i DGI Skydning i Vingsted Centret lørdag 11. maj. Her var en lang række forslag fra landsdelene og DGI Skydning til diskussion og afstemning, og som efterfølgende blev vedtaget gældende fra den kommende sæson.

Du kan finde et referat af samtlige punkter på mødet her – men vil du have hurtig opsummering, så gennemgår vi herunder fem af de vigtigste nyheder og ændringer, der blev besluttet på mødet:

  1. Genvalg på formandsposten og ny formand i pistoludvalget

Lars Høgh blev på aktivitetsmødet genvalgt som formand for DGI Skydning, og samtidig blev Kim Bitsch valgt til formandsposten for pistoludvalget efter indstilling fra DGI Midtjylland

(Læs mere i punkt 5 i referatet)

  1. Forenkling af klassestrukturen på pistol: Samles i fem overordnede klasser

Fremover bliver pistol afviklet i en BK klassegruppe, en Junior klassegruppe, en Fri klassegruppe samt en klassegruppe ét-hånd og en klassegruppe to-hånd. Det skal sikre flere deltagere i de enkelte klasser til lokale stævner og dermed mere konkurrence.

(Læs mere i punkt 4.1)

  1. Ny disciplin på pistol: 22 Fri

På indstilling fra DGI Nordsjælland blev det besluttet at indføre en helt ny disciplin på pistol, nemlig pistol kaliber 22, hvor optisk/holografisk sigte er tilladt. Disciplinen bliver gældende på 25m bane og terrænpistol. Klassen findes allerede på Grov, og håbet er, at det vil give svagtseende skytter mod og lyst til at deltage i stævner med større selvsikkerhed og glæde.

(Læs mere i punkt 6.1)

  1. Tilføjelse af skydestillinger på riffel 50m, 200m og 300m

Fra den kommende sæson kommer der en tilføjelse af mulige skydestillinger for Voksen Åben-klassen på 50m, 200m og 300m, så skytter fremover kan skyde med albuerne på bordet. Det blev besluttet efter indstilling fra DGI Nordsjælland, der begrundede forslaget med, at flere skytter af forskellige årsager ikke kan ligge ned og derfor ikke er aktive om sommeren.

(Læs mere i punkt 9.1)

  1. Klasseprogram for BK og Junior på 300m rulles tilbage

Efter indstilling fra DGI Midt- og Vestsjælland blev det besluttet at genindføre det ”gamle” program for BK og Juniorskytter på 300 meter disciplinen, så de igen skyder 15 gældende skud og det samme i mesterskab. Det sker, fordi børn og unge har svært ved at skyde med korte skydetider på 300m og som følge af et kraftigt fald i deltagelsen på disciplinen til sidste års DM-ungdom udendørs.

(Læs mere i punkt 9.2)