Bueskydestævne i Øster Højst var en kæmpe succes

Alle der kørte igennem Øster Højst lørdag 30. marts kunne se, at byen husede et helt særligt arrangement. Den sønderjyske landsby var nemlig vært for det første bueskydningsstævne i Jylland og Fyn i DGI-regi.

De frivillige kræfter i Øster Højst Ungdoms- og Idrætsforening (ØHUIF) havde ikke kun udsmykket byen – der var bagt kage med skydeskive og pil, 15 store skydeskiver var linet op, arrangementet var fuldt booket og for alle tilskuerne var der sat storskærm op, så man kunne følge med i skydningerne inde på banen.

Læs også: 10 hurtige trin til at få bueskydning i din forening

Alt sammen udført af frivillige kræfter, som var spændte på det første bueskyttestævne i Jylland og på Fyn i DGI-regi:

”Vi har glædet os helt vildt, og jeg tør næsten sige, at hvis dagen forløber succesfuldt, vil vi gerne holde noget lignende næste år,” udtaler Christian P. Marquardsen.

Stævnet vakte også stor begejstring hos Ida Søby Fogh, konsulent for Bueskydning i DGI Sønderjylland:

”Der skal lyde en kæmpe tak til Øster Højst Ungdoms- og Idrætsforening for deres store arbejde, og for at stævnet forløber efter en snor – de har virkelig bidraget til, at dagen er sjov og fællesskabet i centrum.”

Deltagere kom langvejs fra
Foreningen ØHUIF havde nok heller ikke regnet med at få besøg af foreninger langvejs fra. Men ikke desto mindre deltog fire hold fra Ørre Skytteforening i Midtjylland. En af deltagerne var John Ibsen, 65 år, som var kommet til Sønderjylland med sin kone:

”Jeg sidder i bestyrelsen i Ørre Skytteforening og vi startede bueskydning op for et lille års tid siden, så nu skulle vi prøve at deltage i et stævne” udtaler John, imens han gør buen klar.

Det var første gang, at bueskytterne fra Ørre Skytteforening deltog i et stævne og for John var budskabet klart:

”Bueskydning er en social idræt, hvor vi kan stå side om side. Vi kan give hinanden gode råd og sparring undervejs - vi er lidt som en familie, når vi drager af sted til sådanne stævner.”

Bueskydning6_Anna.JPG

Læs også: Bueskydning boomer i Knabstrup efter åbent hus

John Ibsen i gang med at gøre sin bue klar. Foto: Anna Mortensen

Fællesskab og udfordring
Flere børne- og ungdomshold deltog også i bueskydningsstævnet, og for pigerne Coco Nielsen og Helena Pharao på 13 år fra Broager Bueklub var dagen sjov og udfordrende:

”Det sjove er sammenholdet, og at vi er fælles om at skyde nogle gode resultater. Jeg kan godt lide udfordringerne ved bueskydning, som gør det ekstra sjovt at være med,” udtaler Coco Nielsen, som har gået til bueskydning i halvandet år.

Bueskydning8_Anna.PNG

Fra venstre: Coco Nielsen, 13 år og Helena Pharao, 13 år fra Broager Bueklub. Foto: Anna Mortensen

Lige netop Broager Bueklub har stor succes med at tiltrække de unge medlemmer til bueskydning:

”Vi oplever, at børnene hygger sig og har det sjovt sammen. Vi kan også se, at bueskydning især er super godt for børn med særlige behov såsom ADHD. Vi har en kanondygtig træner, som er god til at håndtere de her børn med krudt i. Den ro og koncentration han får skabt på banen, kan vi tydeligt se giver pote og udvikler børnene” udtaler Leif Jensen, næstformand i Broager Bueklub.