Bueskydning afprøves som ny disciplin i DGI Skydning

Et nyt pilot-projekt i DGI Midt og Vestsjælland skal bane vejen for bueskydning som breddeidræt i DGI.

Bueskydning bliver i 2017 afprøvet som breddeidræt under DGI Skydning. Foto: Kim Bay

Moderne bueskydning er en familie-venlig idræt, der kræver disciplin, koncentration og fysisk kontrol. Alle aldre kan være med. Børn i skolealderen vil opleve glæden ved at kombinere fysisk aktivitet og koncentration med leg og læring. Den voksne udøver vil have fokus på mental styrke og et liv i balance.

Det er udgangspunktet for et pilot-projekt i DGI Midt- og Vestsjælland. Her er Eggeslevmagle SG&IF, der i forvejen rummer en velfungerende bue-afdeling, og Knabstrup IF primus motorer i projektet i samarbejde med DGI Midt- og Vestsjælland.

Blandt de første aktiviteter, som er godt i gang, er en række undervisningsforløb over fire dage for 3.-6. klasse på lokale skoler.

Bueskydning hører hjemme i idrætsforeningerne

"Skolerne er et perfekt sted at starte. Eleverne får en inspirerende og lærerig oplevelse, og vi får spredt kendskabet til idrætten både blandt lærere og elever," siger Rolf Dejløw, der er formand for landsdelens skydeudvalg

På den lange bane er målet, at rigtig mange skal få lyst til at dyrke bueskydning som en foreningsaktivitet.

Foreningslivet tilbyder jo en masse andet end selve aktiviteten. Her lægges vægt på samvær, fællesskab og personlig udvikling,"

Rolf Dejløw, DGI Midt- og Vestsjælland

Bueskydning prøves i 2017 i Midt- og Vestsjælland

Det hindrer dog ikke, at der etableres turneringer og satses på personlig udvikling af skytterne under DGI’s foreninger.

Konceptet, der udover selv aktiviteten også omfatter uddannelse af instruktører og trænere, afprøves i løbet af 2017 i DGI Midt- og Vestsjælland. Derefter er det tanken, at det hurtigt skal udbredes til hele landet. DGI Skydning bidrager derfor med 100.000 kr. til udvikling af pilot-projektet.

Pilot-projektet har valgt recurvebuen både som trænings- og konkurrencebue. Andre privatejede buer er dog velkomne, såfremt de er godkendt til aktiviteten. Det gælder også jagtbuer.