DM-vinder efter mange års jagt

65-årige Per Christiansen vandt DM i gevær terrænskydning

Per Christiansen fra Fjelsted-Harndrup Skytteforening jubler over sin DM-titel gevær terrænskydning Foto: Jakob Nielsen

Han sank i knæ og strakte armene i vejret glad over at have vundet sit første danmarksmesterskab i gevær terrænskydning efter mange års forgæves jagt på titlen.

65-årige Per Christiansen fra Fjelsted-Harndrup Skytteforening fik lykønskninger på stribe, da han havde fyret sine sidste skud af i terrænet ved Borris.

"Jeg har været med i toppen i mange år, jeg har deltaget i mange finaler, vundet mange 2. og 3. pladser og været ude i en omskydning om 1. pladsen inden jeg vandt i år," fortæller han og medgiver, at det føles som en lettelse.

Der er flere udfordringer i terrænskydning end i baneskydning

65-årige Per Christiansen, skytte i Fjelsted-Harndrup Skf.

Mange faktorer

Per Christiansen har været en stabilt skydende terrænskytte i mange år. Så han har svært ved at sige præcis, hvad der gør forskellen i år.

"Der skal jo held til og præstationen er afhængig af, hvordan du tackler nervøsiteten. Men det er det samme hvert år," siger han.

Forskellen kan måske ligge i, at skytterne ved DM i terrænskydning får sammen klassevis og seedet efter ranglisten. Så de bedste går med de bedste.

"Dér snakker vi sammen i perioder undervejs mellem standpladserne, og dér hører jeg lidt om den rigtige afstandsindstilling, om vinden osv," tilføjer han.

Vild med terrænskydning

Terrænskydning står højest på Per Christiansens  skydeliste.

"Der er flere udfordringer i terrænskydning end i baneskydning," siger han og forklarer:

"Selv om der er 10 standpladser, er der ikke to skytter, der ligger ens. Så man skal vide, hvordan man indstiller sit sigte efter afstanden til skiven og vindforholdene, hvordan man tager imod rekylet, og er der to mål fra samme standplads, skal man tænke lover, hvordan man drejer sig og laver en hurtig ny indstilling."

Han nyder samtidig at komme rundt i forskellige naturterræner i Danmark for at skyde og forstår derfor ikke, at færre skytter ønsker at deltage i terrænskydning end tidligere.