Familien Frederiksen har skydning i blodet

Kærligheden til skydesporten stikker dybt i den midtjyske Frederiksen-familie og skaber fællesskab på tværs af generationer.

Sigurd Frederiksen (tv.) har været formand i Taarup-Kvols-Løgstrup Skytteforening siden 2000. I mange år fulgte han sine sønner til stævner rundt i landet, og nu har tredje generation gjort sit indtog i foreningen. Foto: Martin Hungeberg

Der er opstået en tradition hos familien Frederiksen. Ina bliver hver mandag hentet af farfar Sigurd efter skoletid. De spiser sammen og henter Inas farmor fra arbejde, inden det er tid til dagens højdepunkt: Skydning.

”Jeg nyder, at vi tager på skydebanen sammen og har et fællesskab om det. Efter skydetræningen får vi os en snak om, hvordan det gik, hygger os lidt og så kører jeg hende i skole tirsdag morgen. Det er en god tradition,” fortæller Sigurd Frederiksen.

Han er træner for sit barnebarns hold og formand i Taarup-Kvols-Løgstrup Skytteforening.

”Faktisk syntes jeg til at begynde med, at våben og skydning lød lidt kedeligt. Men det fangede mig bare, da jeg prøvede det. Det er meget udfordrende, og man lærer at koncentrere sig på en ny måde. Og det er selvfølgelig også rart, at have sin farfar som træner,” tilføjer 10-årige Ina Frederiksen.

Hun har gået til skydning i et halvt år efter at have kastet sin kærlighed på skydesporten.

Med camplette på tur til stævner

Familiens traditioner for skydning tog form lang tid før, Ina blev født. 66-årige Sigurd Frederiksen gik som yngre på jagt med sin egen far – Inas oldefar – og da han selv fik børn fulgte interessen naturligt med.

Tre generationer med samme riffel

Tre generationer af familien Frederiksen har skudt med den riffel, som 10-årige Ina Frederiksen i dag skyder med:

  • Sigurd Frederiksen
  • Jesper Frederiksen
  • Ina Frederiksen

”I mange år var vi til skydning to gange i ugen og til stævne i weekenden. Rekorden er 79 på et år. Jeg skød selv i en kort periode, men ellers var det mine to drenge, som vi drog til stævner med,” siger Sigurd Frederiksen og fortsætter:

”Derfor købte min kone og jeg en camplette specifikt til landsstævnet i Svendborg i 1994. Efterfølgende havde vi den med rundt til stævner i hele landet. Vi har da haft mange skønne ture.”

Kvalitetstid med farfar gennem skydning

Riflen, som Ina skyder med i dag, har både hendes farfar, farmor, far og onkel skudt med.

”Så der er nok ikke flere 10’ere tilbage i den,” driller Inas far, Jesper Frederiksen.

Han har selv skudt i over 20 år, og er begejstret for den indflydelse skydning har haft på hans egen opvækst og familielivet som helhed.

Det har helt sikkert betydet noget, at vi har oplevet så meget sammen gennem årene. At Ina gerne vil skyde og får noget kvalitetstid sammen med sin farfar, det kan jeg selvfølgelig kun bakke op om

Jesper Frederiksen, far til Ina

”Vi har noget tilfælles generationer på tværs. Vores far har kørt os, stået bag os og også været vores træner i perioder," slutter Jesper Frederiksen.