Fornem DM-medaljehøst til fynsk skytteforening

Medaljehøsten for Horne Skytteforening var usædvanlig ved dette års DM. De vandt tre af fire holdfinaler, præmievåben på 200 meter og et væld af individuelle medaljer.

Horne Skytteforening høstede medaljer på stribe til DM. Foto: Gregers Kirdorf

Der var grundlag for en rigtig god pizzafest i Horne Skytteforenings klubhus i Faaborg søndag aften.

Deres børne- og juniorskytter gjorde det usædvanligt godt til DM og satte sig på tre af fire guldmedaljer i holdfinalerne og ungskytten Rasmus Algren vandt et præmievåben på 200 meter. Derudover blev det til flere individuelle danmarksmesterskaber.

Dermed blev Horne Skytteforening den forening, der samlet set klarede sig bedst ved dette års DM. Bagved succesen ligger en forening med stærke sociale traditioner, som både er meget aktiv og hvor det lykkes at engagere forældrene til skytterne, så der er mange hjælpere. Og så er der nogle instruktører som tager børn og juniorer med ud til stævner tit. I perioder hver anden weekend.

”Børnene kommer med ud at skyde. Alle børnene. Også dem i BK3. Så får de erfaring, og har prøvet at være på mange forskellige skydebaner,” fortæller Anders F. Hansen, som er instruktør for børn og juniorer i foreningen.

Presset kan være svært og motiverende

Han hjælper blandt andet Sara Kirstine Jensen, 13, som var med på det børnehold, som vandt guld på 50 meter. Det gik godt for hende, men hun var godt nok også nervøs i finalen.

”Anders sagde hele tiden, at jeg skulle slappe af og tænke på det næste skud. Men det var svært. For jeg kunne høre, at der blev speaket om skydningen udenfor, så jeg blev ret nervøs. Jeg var den sidste til at blive færdig og nåede at blive bange for, at jeg kunne ødelægge det for holdet,” fortæller hun.

Hendes holdkammerat Simon Rosenkjær har det næsten omvendt med presset. Han er bedst under pres.

”Jeg skal gerne være lidt under pres for at skyde virkelig godt. Hvis jeg ser én have skudt 200/17, motiverer det mig til at prøve at få 200/18, fortæller han.”

Så for ham blev resultaterne bare bedre i finalen. Han kvalificerede sig også til den individuelle finale for børn, hvor han lå nummer ét før sidste skud. Der blev han dog indhentet af nerverne og måtte i omskydning om 2., 3. og 4. pladsen. En skydning som han også tabte, blandt andet til én af sine klubkammerater. 

Pizzafest for hele foreningen

Horne Skytteforening har haft i alt 15 børn og juniorer med til DM, hvoraf 10 var på foreningshold. Efter præmieoverrækkelse og de sidste finaler, kørte de samlet hjem til Faaborg til fælles pizza i klubben.

Grete Steffensen har været mor og frivillig i foreningen i 15 år. Den er nærmest blevet hendes andet hjem. Hun er ikke i tvivl om, at klublivet er afgørende for foreningens succes:

”Jeg er helt sikker på, at det handler om miljøet i foreningen og forældreengagementet. Det lykkes at få forældrene til at bakke op, og være med. Det er også motiverende for børnene og gøre dem trygge. Det er rart at komme i foreningen, og så kommer de tit,” siger hun.