Frivillighed skaber et stærkt netværk

Susanne Højbjerg er frivillig i en lang række stillinger inden for skydning. Det giver hende et kæmpe netværk og en enorm glæde i hverdagen.

Susanne Højbjerg har både styr på skytter, foreninger og sit strikketøj under ungdoms-DM i riffelskydning Foto: Kathrine Bøgelund

Under dette års ungdoms-DM i riffelskydning er Susanne Højbjerg en del af stævnejuryen. Derudover er hun formand for DGI Fyn Skydning og træner i Tommerup Skytteforening – og hun gør det hele frivilligt.

Hun blev introduceret for skytteverdenen for 12 år siden, da hendes søn blev inviteret med til DM i skoleskydning, som alle 5. klasser bliver det.

Han blev meldt ind i Tommerup Skytteforening, så han kunne øve sig, og senere fulgte hendes datter efter.

Susanne Højbjerg begyndte at give en hånd med i foreningen, hvis nogle havde brug for en smule hjælp, og hun blev hurtigt fanget helt ind i skyttemiljøet.

Frivillighed er vanedannende

For 6-7 år siden blev Susanne Højbjerg træner i Tommerup. Skyttemiljøet er nemlig en individuel sport, og det tiltalte hende. Her kan man ikke give hverken skylden eller æren til andre.

Derudover har dét at være frivillig, fået en helt speciel plads i hendes hjerte:

”Det passer virkelig, når DGI siger, at ’det er fedt at være frivillig.’ Man bliver afhængig af at se det dér udtryk i et barns øjne, når noget lykkedes.”

Til dette års DM ankom Susanne Højbjerg egentlig kun som træner for Tommerup, men der var hurtigt en stævneansvarlig, der spurgte, om hun ville være en tredjedel af stævnejuryen. Hun kunne selvfølgelig ikke lade være med at sige ja.

Som én stor familie

I november 2015 blev Susanne Højbjerg valgt som formand for DGI Fyn Skydning. Hun har altså mange funktioner inden for skydning, og kan sagtens komme til at bruge størstedelen af ugens aftener på noget skytte-relateret.

Man bliver afhængig af at se det dér udtryk i et barns øjne, når noget lykkedes

Susanne Højbjerg, træner og en del af stævnejuryen ved DM

Hun kender medlemmerne i alle de fynske skytteforeninger, og gennem stævner rundt om i landet kender hun også mange skytter fra andre landsdele.

Selvom der findes godt 50.000 mennesker i skydemiljøet, mener Susanne Højbjerg ikke, at det er svært at skabe netværk:

”Man falder bare naturligt i snak med de andre, for vi har noget, der binder os sammen. Vi er som én stor familie.”