Hele familien går til skydning sammen

Familien Jaedeke fra Lind Skytteforening går til skydning sammen og skyder alle pistol. De kan på den måde dele træningsaftner og tage ud til stævner sammen

Familien Jaedeke fra Lind Skytteforening går alle fire til skydning - og træner sammen Foto: Sofie Janerka

Om onsdagen tager hele familien Jaedeke fra Lind i Midtjylland til pistolskydning sammen. Alle fire går til skydning og de både træner sammen og samtidig. Det giver fællesskab og også lidt intern konkurrence - og familie-kvalitetstid. 

Far Karl træner både sønnen Gunner og datteren Ane Lise, imens mor Tanja også er blevet bidt af sportsgrenen. 

"Det er sjovt at have en sport, vi kan gå til hele familien og træne samme tid," siger Mor Tanja.

Far Karl supplerer:

"Det er super at vi kan træne sammen. Jeg har ikke tålmodighed til at sidde i en hal en hel dag og se på børnene være til konkurrence i deres egen sportsgren. Men her, hvor jeg også selv er aktiv er det meget lettere og sjovere at være med. Her er vi mere fælles om det," siger han.

Gode resultater giver is - næsten hver uge

Gunner på 12 har skudt i et par år, imens Ane Lise startede til indendørssæsonen sidste år. Hun bruger også meget tid på karate, så der skulle lige være plads til begge dele i programmet. Hun kan dog tit skyde op med lillebror alligevel.

De træner om onsdagen og far Karl lover is, når ungerne klarer sig godt i træningen. Og det er efterhånden blevet en dyr fornøjelse, griner Tanja: 

"Selv om grænsen for, hvornår der bliver udløst is hele tiden flytter sig, har familien alligevel brugt flere penge på is end på indskud i de seneste måneders træning."

I foråret deltog hele familien i DM i pistol sammen. Begge børn havde kvalificeret sig til præmievåben-finalen, men gik ud i semifinalen. Ærgerligt, men da det var deres første stævne udenfor foreningen, fik de begge gode erfaringer med hjem.

Far Karl hjælper Gunner med at skyde på banenFar Karl hjælper Gunner med at skyde på banenFoto: Sofie JanerkaMor Tanja hjælper Ane Lise med hendes skydning til DMMor Tanja hjælper Ane Lise med hendes skydning til DMFoto: Sofie Janerka