Historisk tæt finale for børneholdene på luft

Fire finalehold skød præcis det samme, og mistede i alt bare otte point i 32 skydninger. Det er aldrig set hverken så godt eller så snævert før.

Holdet fra Midtdjurs Skytteforening har netop fået at vide, at de vinder DM-finalen 2017 på luft. Foto: Gregers Kirdorf

Der var spænding til allersidste skud og Skyttebogen måtte frem, da medaljerne til foreningshold for børn på luft skulle fordeles til DM Ungdom i Vingsted.

De fire hold, Midtdjurs, Nykøbing Falster, Vester Hassing og Viborg sluttede med præcis samme pointtal. 1598 point. Altså med bare to niere hver på 80 skud.

Midtdjurs Skytteforenings fire børn trak det længste strå, og fik guldmedaljerne om halsen. Afgjort på den krydstier, der blev skudt i det allersidste skud. Og fordi de var bedst i finalen.

Midtdjurs vandt guldet til DM

"De allermindste marginaler afgør, at Midtdjurs vinder guld, men fantastisk flot skudt af dem alle," siger en imponeret Torben Klit Andersen, der er ansvarlig for afviklingen af finalerne.

Jeg har i min tid aldrig oplevet så tæt en finale,"

Torben Klit Andersen, finaleansvarlig

Mens Vester Hassings og Viborgs fire skytter skød én ni’er i de indledende og én i finalen, skød både Midtdjurs og Nykøbing Falster fuldt hus i finalen, mens de havde to niere i de indledende. Og det blev afgørende for fordelingen af medaljerne.

I Midtdjurs er man begejstret over at komme øverst på skamlen. Sidste år blev det til en bronzemedalje, så dejligt for den lille forening at stå øverst. Det fortæller Jens Roland Jensen, der er holdleder for den midtdjurske delegation.

Deltagelse ved stævner er obligatoriske

"Vi træner målrettet frem mod DM og tager ud til rigtig mange stævner. Faktisk gør vi som ved fodbold eller håndbold, at det er obligatorisk at tage med til de stævner, vi planlægger. Kan man ikke komme med, må man melde fra," fortæller Jens Roland Jensen.

Det betyder, at skytterne lærer at bevare roen på mange forskellige skydebaner, og bliver trænet i det ekstra pres, der ligger i at være på udebane og i en finale.

Det, mener Jens Roland Jensen, er ét af svarene på børnenes flotte resultater.