Holder nerverne i ro ved at lave mænd af patronhylstre

15-årige Josefine Laursen fra Viborg kvalificerede sig til stillingsfinalen til DM, selv om hun på papiret stadig blot er juniorskytte.

Josefine Laursen er 15 år og er rykket for tidligt op som fritstående. Alligevel kvalificerede hun sig til den individuelle finale for stillingsskytter. Foto: Gregers Kirdorf

Det kræver sit at stå som eneste debutant i en stillingsfinale til DM. Og når man oven i købet kun er 15 år og officielt ikke ”rykket op” i ungskytte-klassen endnu, er der noget af et mentalt pres på.

Det oplevede 15-årige Josefine Larsen fra Viborg Skytteforening, da hun var til sit første ”voksen-DM” første weekend i april. Men mentalt pres, præstationsangst og finalenerver, så ikke ud til at påvirke hende inde på banen. Her havde hun overskud til at smile og så helt rolig ud undervejs. Ét af hendes våben er små patronmænd:

"Jeg har fået mig en vane med at lave små mænd af patronhylstrene, når jeg står i en finale. De giver mig positive tanker og får mig til at tænke på noget andet end skydningen," fortæller hun.

Tredjebedst i finalen

Til DM gav det små mænd pote. Josefine Laursen skød nemlig tredjebedste finaleresultat blandt de 12 finalister. Det rakte til en samlet 9. plads, fordi skytterne havde resultaterne fra de indledende med i finalen.

"Det var fint og en god oplevelse. Det er mit første voksen-DM, så jeg er glad for, at det gik godt," fortæller hun.

De små patronmænd gør det dog ikke alene. Josefine Laursen er dybt seriøs omkring sin skydning og træner fem gange om ugen.

Træner fem gange om ugen

I Viborg Skytteforening er der en gruppe af meget seriøse skytter, som træner sammen. En træning, der giver pote, når man ser på blandt andet holdfinalerne, hvor Viborg både var repræsenteret under DM ungdom og DM voksen.

Det er dejligt, at vi er mange, som gerne vil forbedre os som træner sammen. Det giver en god stemning i foreningen og lyst til at træne endnu mere."

Josefine Laursen, Viborg Skytteforening

Udover træningen i fritiden går Josefine Laursen i 9. klasse i en særlig idræts-klasse, hvor hun og tre andre piger fra skytteforeningen træner om morgenen to gange om ugen.

Herudover træner de fysisk træning sammen med de øvrige idrætselever. Hun er også allerede optaget på en særlig Team-Danmark-linje på gymnasiet efter sommerferien, så der fortsat bliver god plads til skydning ved siden af skolen.