Sådan fik Hornbæk skytteforening penge til en ny skivebagvæg

En fondsansøgning til Helsingør Kommune har givet Hornbæk Skytteforening midler til at investere i en ny skivebagvæg.

Formand, Hans-Henrik Holm-Hansen og bestyrelsesmedlem, Steffen Urskov Thomsen er trukket i arbejdstøjet Foto: Hornbæk Skytteforening

Udvikling eller afvikling. Der var ét overordnet tema på dagsordenen på et bestyrelsesmøde i Hornbæk Skytteforening i foråret 2022. Foreningen stod ved en skillevej, og det var på tide at tænke i andre baner, hvis ikke skytteforeningen skulle lukke ned.

Det blev besluttet at imødekomme en stigende efterspørgsel ved at investere i en ny skivebagvæg. Så nu kan Hornbæk Skytteforening tilbyde en række nye, mere efterspurgte skyttediscipliner. 

Før var det muligt at skyde med salonriffel kaliber .22, men efter installeringen af den nye bagvæg, kan foreningen nu også tilbyde skydning med grovpistol 9mm. op til kaliber 45, og der må bruges såkaldt kappeklædt ammunition.

Det glæder formanden, Hans-Henrik Holm-Hansen, der tror på, at de nye muligheder kan give flere potentielle medlemmer i skytteforeningen.

”Den primære årsag til, at vi er gået den vej, er, at jeg har fået flere forespørgsler fra besøgende i foreningen, om vi ikke godt kunne tilbyde andet end kaliber 22. Derudover har jeg været i dialog med en anden skytteforeningsformand her i Nordsjælland, der har fået en del flere medlemmer, fordi de også har opgraderet deres anlæg. Det var lidt den synergi, vi arbejdede videre ud fra,” siger Hans-Henrik Holm-Hansen.

Hornbæk skytteforening

Frivillige kræfter har været altafgørende

Udover bevillingen på 80.000 kr. fra Helsingør Kommune og yderligere tilskud fra eksterne interessenter, har Hornbæk Skytteforening selv investeret 70.000 kr. i projektet, der samlet set har dækket materiale omkostningerne til den nye bagvæg.

Frivillige kræfter internt i foreningen har løftet det tunge arbejde i at få installeret den nye skivebanevæg. Mere end 300 timer har frivillige lagt i etableringen af den nye skivebanevæg – en indsats, der har været afgørende for projektets tilblivelse. 

”Vi har været 100 procent afhængige af en masse frivillig arbejdskraft her fra foreningen. Vi er enormt heldige og privilegerede at have de rette kompetencer i foreningen, så uden dem havde der helt sikkert ikke stået en ny skivebagvæg den dag i dag,” siger Hans-Henrik Holm-Hansen. 

Grovpistol på 15 meter er ny konkurrencedisciplin i DGI

De potentielle nye medlemmer i Hornbæk Skytteforening kan se frem til at deltage i DGI-konkurrencer med grov-kalibre på 15 meter. Det blev vedtaget på skydeudvalgets aktivitetsmøde i sommer, hvor man enstemmigt besluttede at indføre grov-discipliner i pistolklasserne; GP32, GPA, GR og GM.

Om Hornbæk Skytteforening rammer plet med deres fokus på medlemsvækst inden for pistolskytter vil tiden vise. En ting er dog sikkert, sammenfaldet mellem den nye skivebagvæg og DGI’s prioritering af grovpistol-disciplinerne kan næsten ikke være bedre.

Vil du vide mere om, hvordan du søger penge til dit projekt?: 

https://www.dgi.dk/foreningsledelse/viden-vaerktoejer/oekonomi-indtjening/puljer-fonde-og-indsamlinger/puljer-og-fonde