Justitsminister på besøg: Det skal ikke være sværere at være skytteforening

Justitsminister Søren Pape Poulsen kom på besøg under DGI’s DM i Skydning i weekenden.

Justitsminister Søren Pape Poulsen prøvede også selv at skyde. Han var meget begejstret, selv om han dog ikke ser sig selv som et fortabt talent i skydning. Som han selv sagde, så ramte han, men vi behøver ikke tale om, hvor meget eller hvor godt. Foto: Gregers Kirdorf


Meningen med Bandepakken er ikke, at det skal være besværligt at være foreningsleder i en skytteforening. Det slog justitsminister Søren Pape Poulsen (K) fast, da han lørdag var på besøg på Vingsted Skydebaner under DGI’s DM i skydning.

Han mødte blandt andre formand for DGI Skydning, Lars Høgh, næstformand i DGI Charlotte Bach Thomassen, formand for Skydebaneforeningen Danmark, Frank Lyngsø og politikere fra Vejle Kommune. De talte blandt om, hvordan den nye bandepakke har gjort livet besværligere for særligt frivillige og foreningsledere i skytteforeningerne.

”Det skal ikke være sværere og mere besværligt at være frivillig i foreningerne. Og kan vi finde en måde at justere på, så det bliver lidt enklere inden for de aftaler, vi har lavet, så ser jeg gerne på det. Men vi skal huske, at bandepakken blev til under hensyn til den tragiske hændelse, hvor vi mistede en politibetjent. Derfor skal vi finde en balance, hvor alle hensyn bliver tilgodeset,” siger Søren Pape Poulsen. 

Lydhør minister på fint besøg

DGI’s næstformand Charlotte Bach Thomassen var også med under besøget, og hun var meget positiv bagefter.

”Det var et rigtig fint besøg. Han var meget lydhør over for de udfordringer, det også giver at stramme op på våbenlovgivningen, særligt for de frivillige i skytteforeningerne,” siger hun.

Justitsministeren nåede både at se 300 og 200-meter banerne, tale med eliteskytter om det mentale og svære ved skydning og foreningsformænd om logistik i sikkerhed.

”Vi fik vist også fortalt om skydnings mange muligheder, og fik en god snak om FOKUS og børn med ADHD. Så jeg tænker vi kom godt omkring skydning og sportens mange facetter, ” fortæller Charlotte Bach Thomassen.

Pape skulle selv have papirerne i orden for at skyde

Følget sluttede besøget på pistolbanerne, hvor justitsministeren selv skulle prøve at skyde – og dermed også skulle igennem registreringen og papirarbejdet, som netop er en konsekvens af Bandepakken. Han var begejstret over at skyde og oplevede, at det være sværere end han lige troede – både konkret og mentalt.

På handlebanen, hvor han skulle skyde seks skud, gik det rigtig godt med de første fem. Der ramte han i første hug. Den sjette skive kiksede for ham i flere omgange.

”Jeg oplevede præcis det, vi havde talt om med det mentale. Jeg nåede lige at tænke ”nu skal have dem alle seks”, og så kunne jeg ikke ramme på den sidste,” griner han og fortsætter: ”Det har været spændende at være på besøg og både opleve sporten og selv prøve det. Vi har haft en rigtig god dialog, så ja, et rigtig fint besøg,” siger han.