En skyde-legende takker af fra det frivillige arbejde

Karsten Graversen stopper som frivillig til DM efter mere end 30 år som fast frivillig til både indenførs- og udendørs DM.

Karsten Graversen, 59, takker af efter mere end 30 år som frivillig til udendørs- og indendørs DM i DGI Skydning. Foto: Sofie Janerka

Karsten Graversen fra Fløng-Hedehusene Skytteforening har været til sit første DM siden 1986 hvor han IKKE har styret stævneprogrammet.

"Jeg har altid tænkt at jeg ville takke af, inden jeg blev for gammel og blev ‘bedt’ om det. Og med corona-pausen blev det et godt tidspunkt," siger Karsten Graversen.

Han slipper dog hverken skydning som idræt eller DM. Han skyder nu sammen med begge sine døtre, som nu også skyder fritstående begge to. Og her i foråret har han været til DM som almindelig deltager sammen med den ældste af sine piger.

"Det har været meget fredeligt at deltage som almindelig deltager," fortæller han, men afslører også, at det ikke har givet ham bedre resultater, end når han er rendt ind på skydebanen i en pause fra stævneprogram-opdateringerne.

Styret stævneprogrammet siden 1986

Karsten Graversen har siden 1986 været frivillig i både DDSG&I, DDS og senest i DGI. Han var med til introduktionen af det elektroniske stævne program i tidernes morgen og har styret det til DM lige siden. Med fire riffel-dm-weekender om året og lands- og landsskyttestævner er det blevet til rigtig mange weekender bag computeren i Vingsted.

"Det er sjovt at være med og være en del af holdet," siger Karsten Graversen.

Det giver venskaber, gode grin og et godt fællesskab, når det frivillige team får konkurrencerne til at fungere. Han har også både siddet i kortdistanceudvalget på landsplan og været amtsformand i DDS Roskilde. I dag er han kun ansvarlig for holdet hjemme i foreningen.

Som frivillig er der altid sørget godt for forplejning og overnatning i forbindelse med stævnerne. I de mere end 30 år har Karsten Graversen haft flere forskellige 'sovemakkere'. De seneste 15 år har han dog delt værelse med Jens Fauerbye til stævnerne. Så nu må Jens ud og finde sig en ny 'sovemakker' til de kommende stævner. 

Til gengæld får Karsten Graversen mere tid til at skyde - og snakke med alle de mange mennesker, han kender, når han kommer ud til stævner.