Lars Høgh genopstiller ikke som formand for DGI Skydning

Efter 10 år på formandsposten for DGI Skydning ønsker Lars Høgh at give stafetten videre, når der er valg til maj 2023. Han efterlader en idræt med medlemsfremgang og med visioner for fremtiden.

Lars Høgh genopstiller ikke som formand for DGI Skydning. Foto: Lasse Rogert Pedersen

Formand for DGI Skydning, Lars Høgh har besluttet sig for ikke at genopstille, når der er valg til bestyrelsen til maj 2023. Det meddelte han deltagerne på formandsmødet i Vingsted lørdag den 29. oktober.

”Jeg har været med i mange år og mener, det er ved at være tid til at lade nogle andre tage over,” siger den 52-årige formand.

Han har været med i bestyrelsen for skydning, først i DDS fra 2006-13 som dels formand for pistoludvalget og siden næstformand, og fra fusionen med DGI i 2013 som formand for DGI Skydning. Til maj 2023 vil han netop have nået at være formand for DGI Skydning i 10 år.

”Nu har vi gjort klar til fremtiden også efter 2023 med og jeg mener, jeg afleverer en nogenlunde god butik med visioner som endda har haft medlemsfremgang de seneste par år,” siger han.

Formanden vælges for to år ad gangen, og Lars Høgh ønsker ikke at tage to år mere. Dels fordi han mener andre kræfter skal til – og dels fordi arbejdsmængden som formand er svær at forening med hans civile job som vicerektor på Hjørring Gymnasium, hvor han har 750 elever og ca 80 ansatte at ”holde styr på”.

Stolt af projektet og glad for det skydning kan og giver

Lars Høgh understreger, at han på ingen måde er hverken utilfreds eller vred og netop også melder sin afgang ud så tidligt, at den øvrige ledelse har tid til at finde den rigtige efterfølger.

”Jeg er stolt at det, vi har sammen i DGI Skydning, vores idræt og fællesskab. Derudover er arbejdet som formand utrolig spændende og jeg har lært meget af at både være formand for DGI Skydning og være med i hovedbestyrelsen for DGI. Det giver så meget at gøre noget godt for andre. Til dem som ikke har forstået, hvorfor jeg har brugt så meget tid på bestyrelsesarbejde og idrætsarbejde, har jeg altid sagt, at det giver en stor glæde til en selv at gøre noget godt for andre. Det at se et andet menneske lære at skyde og opleve glæden ved det, det gør jo også mig glad. Det giver mening i mit liv at være en del at et stort fællesskab og få det til at fungere,” siger Lars Høgh og uddyber:

”Jeg har brugt virkelig mange timer og taget mange snakke med mennesker rundt omkring i landet. Men de relationer beriger jo også mit liv. Og jeg kan kun anbefale andre at engagere sig i det og i menneskerne omkring sig.”

Håber at få tid til at skyde lidt mere selv

De mange møder rundt omkring i landet har de seneste år gjort, at der ikke er blevet så meget tid til at Lars Høgh selv har været at finde bag pistolen på træningsbanen eller til terrænskydninger rundt omkring i landet. Det håber han på, der bliver lidt mere tid til, når han træder tilbage som formand. For skydningen skal bestemt ikke ud af hans liv. Det skal bare have en anden plads, så der også bliver plads til andet.