Næsten 3000 besøgende til Skydesportens Dag

Der var masser af gæster, da 86 skytteforeninger landet over slog dørene op under Skydesportens Dag den 12. oktober. Det har foreløbig kastet 178 nye medlemskaber af sig.

2794 personer gæstede de 86 skytteforeninger, der var en del af Skydesportens Dag 2019. Det har minimum kastet 178 nye medlemmer af sig.

Den første lørdag i efterårsferien er tilsyneladende et velvalgt tidspunkt at vise skydesporten frem. I hvert fald valgte 2794 personer at møde op i de 86 skytteforeninger, der var med i Skydesportens Dag 2019. Det viser skytteforeningernes egen registrering i DGI Skydnings evaluering af arrangementet.

Læs også: Ole genfandt passionen for skydning: En idræt jeg kan dyrke med mine børn

"Vi er meget tilfredse med antal besøgende på dagen, som også siger os, at det ikke er en helt dum ide at placere Skydesportens Dag op til efterårsferien," siger Jakob Nielsen, idrætskonsulent i DGI Skydning.

Skydesportens dag blev første gang afholdt i DGI Nordjylland i 2017, hvorefter konceptet blev spredt ud som et landsdækkende koncept i DGI Skydning i 2018, hvor otte landsdele og i alt 57 foreninger deltog. I 2019-udgaven deltog alle DGI's 14 landsdelsforeninger på nær Sydslesvigs danske Ungdomsforeninger

32 besøgende i gennemsnit

I snit har der været cirka 32 besøgende per forening, hvilket er en fremgang fra 2018, hvor der i snit var 27 besøgende. Målsætningen var 30 besøgende pr. forening. Antallet af besøgende svingede dog fra 130 til 0.

Læs også: Skydesportens Dag giver nye medlemmer

"Mange foreninger har været rigtig aktive med lokal markedsføring, og det gav pote, da den landsdækkende markedsføring ikke gør det alene," pointerer Jakob Nielsen.

Af de 2794 besøgende på dagen har minimum 2616 personer haft et våben mellem hænderne og prøvet at skyde. Af de besøgende, som ikke prøvede at skyde, vurderede foreningerne, at de var pårørende og ikke interesseret i at prøve.

178 nye medlemmer

De godt 2800 besøgende har kastet minimum 178 nye medlemskaber af sig. Det er dog et øjebliksbillede fra dagen og frem til foreningen har besvaret evalueringen. Flere kan være kommet til, for skytteforeningerne har også angivet, at de forventer at sælge yderligere 337 medlemskaber i perioden efter Skydesportens Dag.

Læs også: Fantastisk fremmøde til Skydesportens Dag i Vejle

Derudover er der minimum solgt 95 introduktionsforløb, men foreningerne har også oplyst, at de forventer at sælge yderligere 59 introduktionsforløb til nye medlemmer. Så alt i alt kan medlemstallene ende med at vokse med mange hundrede personer.

"Skydesportens dag er en god mulighed for foreningerne at eksponere deres forening og få nye medlemmer. For de foreninger, der har gjort en indsats for at tilbyde gæsterne medlemskab eller introduktionsforløb på dagen, har det vist sig, at de har fået god valuta ud af arbejdet," siger Jakob Nielsen.