Emma Thyssen er helt høj efter oplevelsen af Nordisk Mesterskab

Emma Thyssen har virkelig fået blod på tanden til at skyde mere langdistance ogikke

Emma Thyssen under Nordisk Mesterskab i Norge

"Jeg er blevet mere vildt med langdistance det seneste år, men her efter Nordisk Mesterskab er jeg helt solgt," siger 23-årige Emma Thyssen, som var med på landsholdet, som repræsenterede Danmark ved Nordiske Mesterskab i bane og terræn på cal. .6,5

Hun imponerede både sig selv og resten af holdet ved at blive næst-bedste dansker på terræn, selvom hun knapt har skudt det før. Og på banekonkurrencerne klarede hun det også rigtig godt. Hun er taget hjem fra Nordisk Mesterskab med både succesoplevelser, gode minder og en masse ny energi til at kaste sig over langdistanceskydningen fremover. 

Blev tiltrukket af det Nordiske Program og udfordringerne ved tidspresset 

Emma Thyssen blev udtaget til landsholdet på sine baneskydninger på Nordisk Program, hvor hun gennem sæsonen målrettet er gået efter at kvalificere sig til NM. 

Hun er ellers ikke den klassiske langdistanceskytte, og skyder generelt mest luft. Men de seneste år har hun skudt almindelige baneskydninger på langdistance for at hjemklubben, Ribe Skyttekreds, kunne stille et foreningshold i stillingsklassen. Langdistance var mest pligt. 

Men da udendørssæsonen startede i 2022 var Emma Thyssen bare slet ikke venner med sin cal. .22 riffel. Skuddene ville ikke rigtig sætte sig, hvor hun gerne ville og humøret og gejsten faldt hurtigt. 

I stedet for at kaste håndklædet i ringen, fik nogle fra foreningen hende til at prøve kræfter med de anderledes skydeprogrammer på langdistance.

"Jeg havde slet ikke de samme forventninger til langdistance og kunne meget bedre slappe af. Og da jeg så begyndte at prøve kræfter med Nordisk Program med de mange forskellige delelementer og tidspresset, var det virkelig sjovt," fortæller en begejstret Emma Thyssen. 

Satser på at komme med til Nordisk igen 

Emma Thyssen repræsenterede ungdomsholdet under NM, og var med for første gang, hvor de fleste på voksenholdet er rutinerede, både i langdistanceskydning og i at være til Nordisk Mesterskab. 

Det gav gode muligheder for at få hjælp at de rutinerede skytter: 

"Det var rart at være afsted med alle dem, som vidste præcis hvordan det skulle foregå og få fif af dem. Især i forbindelse med terrænskydningen, som jeg ikke har skudt ret meget. De var gode til at forklare mig, hvad jeg skulle gøre. Især på vores træningsskydning, hvor jeg gik sammen med et rent dansk hold," fortæller Emma Thyssen og fortsætter: 

"Og så var det bare et vildt fedt stævne. Nordmændene havde styr på det hele, både i forhold til at sætte et super stævne op og så er de meget fascinerende at se på i deres måde at gå til skydningen på. De er helt vildt dygtige. Ikke så overraskende at de vandt det hele - bortset fra Mads Bakke Nielsens bronzemedalje på terræn," griner Emma Thyssen. 

Hun klarede selv opgaven så godt, at hun endte som 2. bedste dansker på holdet, der fik sølv efter de suveræne nordmænd. 

"Jeg er helt klar på at skulle skyde meget mere terrænskydning fremover. Det er virkelig sjovt. Nu håber jeg bare vi kan få flere unge med, som også kan få øjnene op for, hvor sjovt det er - og for at der er en fantastisk gulerod i at blive udtaget til Nordisk," siger Emma Thyssen. 

Hun går målrettet efter at være med på holdet igen de næste to år - i hvert fald indtil hun ikke længere er ungskytte - og derefter må hun så gå efter at slå nogle af de meget rutinerede kræfter af holdet.