Nye discipliner på riffel og pistol: 4 nyheder fra Aktivitetsmødet 2021

Var du ikke med på Aktivitetsmødet i DGI Skydning 5. juni? Få et overblik over de vigtige beslutninger fra mødet, som kommer til at gælde fra den kommende sæson.

Vi har stillet skarpt på nogle af de væsentligste nyheder fra Aktivitetsmødet i DGI Skydning 5. juni 2021. Foto: Gregers Kirdorf

Lørdag den 5. juni fandt Aktivitetsmødet i DGI Skydning sted i Vingsted. Vi har sammenfattet et kort resumé af de væsentligste beslutninger på mødet herunder.

Du kan også læse hele referatet fra Aktivitetsmødet her.

Ny disciplin på 15m pistol

Disciplinen 22FRI, som allerede er kendt på terrænpistol og 25m, bliver nu indført på 15m også.

Efterhånden er der en del discipliner på pistol, hvor ordet FRI indgår, hvilket også skaber forvirringer med klassen Fri. Derfor blev det besluttet at ændre i navnet på disciplinerne, så FRI bliver erstattet med Modificeret, da disciplinerne skydes med våben, hvor der f.eks. anvendes rødpunkt sigte.

Ny disciplin på 200m riffel

Der indføres nu en ny disciplin på 200m, nemlig disciplinen 200m NM, som er det nordiske program, vi kender fra 300m, som nu bliver en disciplin på 200m.

Riffeludvalget ønsker at få flere til at skyde denne type skydning med serier med korte skydetider, og specifikt NM-programmet, så der kan blive flere skytter at udtage ud fra til Nordisk Mesterskab, da tilgangen af 300m baner er begrænset.

Samtidig blev det besluttet at ændre skydeprogrammet på 300m tilbage til  15-skuds og 30 skuds serier, som de var for få sæsoner siden.

Nye terrænnåle

På pistol blev det besluttet at indføre to nye terrænnåle, nemlig på 22FRI og på GrovFri.

Ændring af mål for rifler

På riffel blev det besluttet at ændre på målene for forskæftets dybde. Ændringen af forskæftets max. dybde ændres fra 90 cm til nu 120 cm.