Hele familien afsted til DM sammen - og alle deltager

Skydning er én af de få idrætter, hvor hele familien kan træne sammen, deltage til stævner sammen og dele interessen med hinanden. Det glæder familien Jaedeke fra Lind Skytteforening sig over.

Familien Jaedeke - Ane Lise, Karl, Gunnar og Tanja - skyder alle sammen pistol og træner sammen i Lind Skytteforening. Foto: Jens Fauerbye

Familien Jaedeke fra Lind Skytteforening går til skydning sammen og skyder alle pistol. Til DM indendørs var hele familien afsted sammen, hvor far Karl hjalp søn Gunner, imens mor Tanja hjalp datter Ane Lise inde på banen.

Begge børn havde kvalificeret sig til præmievåben-finalen, men gik ud i semifinalen. Ærgerligt, men da det var deres første stævne udenfor foreningen, fik de begge gode erfaringer med hjem.

"Det er sjovt at have en sport, vi kan gå til hele familien og træne samme tid," siger Mor Tanja.

Sjovere når hele familien er aktiv

Far Karl er også rigtig godt tilfreds med, at hele familien nu deler fritidsinteresse og kan tage til både træning og stævner sammen. Og alle er aktive. 

"Det er super at vi kan træne sammen. Jeg har ikke tålmodighed til at sidde i en hal en hel dag og se på børnene være til konkurrence i deres egen sportsgren. Men her, hvor jeg også selv er aktiv er det meget lettere og sjovere at være med," siger han.

Gunner på 12 har skudt i et par år, imens Ane Lise startede for et halvt år siden, fordi hun også bruger meget tid på karate. Hun kan dog tit skyde op med lillebror alligevel.

Far må give is næsten hver uge 

Familien træner sammen om onsdagen, og far Karl lover is, når ungerne klarer sig godt i træningen. På den måde får de mere fællesskab og fælles opbakning end intern konkurrence. 

"I starten fik vi is, hvis vi have alle skud i skiven. Så blev det, når alle skud er indenfor det sorte - og så rykker målet hele tiden," fortæller Ane Lise på 14 og mor supplerer smilende: 

"Selv om grænsen for, hvornår der bliver udløst is hele tiden flytter sig op ad, har vi alligevel brugt flere penge på is end på indskud i de seneste måneders træning."