Plads til sjov under ungdoms-DM

Selvom ungdoms-DM i riffelskydning er en seriøs affære, er der alligevel tid til både sjov, fællesskab og god stemning.

Fra venstre mod højre ses Laurine Wolmer Petersen, Niels Engelmann Clausen, Andreas Bjerring og Markus Uldbjerg fra Nykøbing Sjælland Foto: Kathrine Bøgelund

”Vi fik en ide om at klæde os ud – men vi havde ingen ide om, at vi ville komme til at se sådan her ud en hel weekend.”

Sådan siger Andreas Bjerring Klint Jensen om de lyserøde skørter, som han og hans tre holdkammerater har på under ungdoms-DM i riffelskydning.

De fortæller, at skørterne var tiltænkt at ”psyke” modstanderne til ikke at skyde optimalt. Realiteten er dog, at det nærmere har skabt god stemning blandt de over 800 skytter, der deltog ved dette års DM.

En fridag til god stemning

De fire holdkammerater fra Nykøbing Sjælland er mellem 14 og 16 år. De deltog i luftriffel som hold fredag og kaliber som hold søndag.

Det betød altså, at de havde hele lørdag til at sprede god stemning og heppe på de andre skytter fra deres forening fra Nykøbing Sjælland. Med både skytter, trænere og forældre, havde foreningen 26 mand med til DM.

Det er hygge, samarbejde, fællesskab, udfordringer og socialt samvær i ét arrangement

Markus Uldbjerg Bech, deltager ved ungdoms-DM i riffelskydning

”Vores job er egentlig bare at stå og vente på, at skytterne fra vores foreningen kommer ud fra skydning, så vi kan fortælle dem, at de har gjort det godt,” fortæller Markus Uldbjerg Bech.

Ifølge ham kan DM altid noget helt specielt:

”Det er hygge, samarbejde, fællesskab, udfordringer og socialt samvær i ét arrangement.”

Fællesskab fastholder skytterne

Træner Thomas Hermann fortæller, at de fire i forvejen skyder godt, men at det giver en ekstra tryghed, når de har det sjovt sammen som forening.

Derudover er der også en anden god grund til at gå med de lyserøde skørter:

”Vi ved jo godt, at det er svært at fastholde de unge, når de går fra børne- til juniorskytter. Derfor satser vi i vores forening på fællesskabet. For hvis skydning alene ikke kan holde fast i de unge, så skal fællesskabet kunne det,” siger Thomas Hermann.

Selvom der er lang vej hjem til Nykøbing Sjælland fra Vingsted, hvor DM blev afholdt, så føles det ikke sådan, hvis foreningen har det godt med hinanden.

”Turen hjem er slet ikke så lang, hvis der bare er høj musik, god stemning og hygge,” siger Niels Engelmann Clausen.

Og den gode stemning har de fire i hvert fald gjort deres til at få i hus.