Sammenholdet får Randers-juniorer til at flyve

Struktureret træning og et super sammenhold mellem juniorerne i Randers Skyttekreds sikrer en stærk årgang, som bare bliver bedre og bedre.

Annemette Filtenborg Binder fra Randers Skyttekreds kommer ud efter at have skudt en blændende finale til DM. Foto: Gregers Kirdorf

Annemette Filtenborg Binder var iskold til finalen for juniorer til DM Ungdom. Hun skød 10,9 i første skud og slap ikke føringen igen i finalens 10 skud. Hun er én af en guldårgang i Randers Skyttekreds.

Siden en håndfuld unge for et par år siden tog til forberedende juniorskyttekursus to år i træk, har det sociale på holdet bundet dem sammen. Det bliver styrket af, at holdet mødes to gange om ugen til holdtræning. Og det bliver resultaterne også bedre af.

Til DM Ungdom vandt Randers’ juniorhold bronze i holdfinalen på kaliber ’22, tre af skytterne kvalificerede sig til den individuelle finale, som Annemette Filtenborg Binder vandt i smukkeste stil.

Vigtigt med fællesskab og forældreopbakning

Kammeratskabet er godt, og det er sjovt at træne, når man kan mærke, at man er god,"

Annemette Filtenborg Binder, Randers Skyttekreds

Sådan klarede Randers Skyttekreds sig til DM

  • Tre kvalificerede sig til den individuelle finale
  • Holdet vandt bronze
  • Annemette Filtenborg Binder vandt den individuelle finale

Hun står sammen med hele den delegation af skytter, trænere og forældre, som er taget til Vingsted for at deltage ved dette års DM. De funderer over, hvad de gør rigtigt for at have så dygtige juniorskytter, der kommer i foreningen mange gange om ugen.

Svaret er, ifølge Eva Thomadsen, der er med i foreningens ungdomsudvalg, at mange faktorer spiller ind.

"De træner på samme tid hver uge og møder de samme trænere hver gang. Det er vigtigt for deres resultater og ikke mindst for, at de har det godt med hinanden. Derudover har vi en stor forældreopbakning til alt fra økonomisk støtte til praktisk hjælp og kørsel," siger Eva Thomadsen.

Fast træning to gange om ugen i Randers

Juniorerne har to faste trænere, Henrik Voigt og Ole Algren, som kender de unge, og planlægger træningen hver uge. De ved efterhånden, hvordan de kan presse den enkelte skytte, så de skyder lige en lille smule mere. Eksempelvis til en finale, som den Annemette Filtenborg Binder vandt:

Jeg var træt og spurgte Henrik, om jeg virkelig skulle skyde finale. Hans svar var bare; du skal,"

Annemette Filtenborg Binder, DM-guldvinder, Randers Skyttekreds

Hun startede med at skyde for fem år siden, fordi hendes storebror skød, og hurtigt viste det sig, at hun havde talent. Det dyrker hun så meget nu, at hun i ugen op til DM trænede tirsdag, onsdag, torsdag og fredag aften, inden hun tog til Vingsted lørdag og søndag.