Samsø brillerer til Skole DM i skydning: Rutine og ro er opskriften

Samsø-skytter vandt både guld og sølv ved Skole DM i skydning. Og det er ikke første gang, Samsø Skytteforening står bag sådan en succes.

Rutine, ro og seriøs træning: Sådan lyder opskriften på Samsø Skytteforenings dominans til Skole DM i skydning. Foto: Gregers Kirdorf

Armene kom i vejret og smilene gik næsten fra øre til øre, da fire elever fra Onsbjerg Lilleskole kunne stille sig øverst på medaljeskamlen til Skole DM i Skydning. Under finalen stod de fire for presset, og lagde sig i spidsen. Nummer to blev deres venner og med-øboer fra Samsø Skole.

Læs også: Skole DM giver nye medlemmer: Mou Skytteforening har knækket koden

Dermed kunne Samsø-eleverne tage hele 13.000 kroner med hjem efter turen til Vingsted.

”Det er flot klaret, og jeg er stolt. Særligt fordi de var så tæt på hinanden (kun ét point skilte de to hold, red). Så jeg er vildt glad,” siger Jenny Bissø fra Samsø Skytteforening.

Fakta om Skole DM i skydning

  • 2200 hold fra 5. klasser landet over har deltaget i turneringen Skole DM i Skydning. 32 af dem havde kvalificeret sig til finalen i Vingsted sidste lørdag i november
  • De allerbedste hold blev præmieret med checks på 8000, 5000, 3000 og 1500 kroner efter en spændende finaleskydning

Hun har deltaget med 5. klasseselever i turneringen i 20 år i år. 16 gange har de kvalificeret sig til finalen i Vingsted. Og én gang tidligere har de taget sig af både første- og andenpladsen i den samlede konkurrence.

Erfarne instruktører med ro og rutine giver resultaterne

Jenny Bissø er overbevist om, at instruktørernes rutine og ro smitter af på børnene. For jo mere rutinerede instruktørerne er, jo bedre kan de forberede børnene. Og jo bedre kan de tage højde for alle mulige detaljer:

Det er vigtigt, at børnene har det sjovt. Men derudover skal de være så forberedt som muligt, så de ved, hvad der skal ske. Det kan vi hjælpe dem med, fordi vi har været det igennem så mange gange

Jenny Bissø, Samsø Skytteforening

Eksempelvis sørger de for, at der er en fast riffel til hvert barn. Og inde på banen er de samme voksne med til hele tiden at fortælle børnene, at de skal fokusere på at skyde og ikke andet. Hjemmefra har de også trænet konkurrencesituationer, hvor hvert skud tæller.

Isabella har aldrig skudt før

Isabella Jensen, 11 år, er én af de piger, der fik guldmedalje om halsen efter finalen. Hun har aldrig prøvet at skyde tidligere, men er begejstret for det. Og hun glæder sig til at komme i skole

”Det er fedt at prøve, og jeg havde ikke regnet med, at vi ville vinde. Men det gik godt. Jeg koncentrerede mig bare om at trække vejret roligt og dybt og slappe af,” fortæller hun.

Sejren blev fejret med en tur på McDonalds inden færgen. Der er nemlig ikke nogen McDonalds på Samsø. Og så skal sejren fejres med klassekammeraterne.