Samsø Frie Skole vinder overlegent Skole DM i Skydning

Tre af de fire vindende skytter fra Samsø Frie Skole har søskende på det hold, som vandt samme konkurrence for to år siden. Dermed cementerer Samsø endnu engang sin stjernestatus som Danmarks bedste sted til at klække talentfulde skytter i 5. klasse.

5. klasse fra Samsø Frie Skole vandt Skole DM i skydning 2019. Dermed cementerer de Samsøs status som det suverænt mest vindende område i landet i konkurrencens 25-årige historie. 5.klasser fra Samsø har vundet i ni ud af 25 år. Foto: Gregers Kirdorf

23 point. Så stor margin havde Samsø Frie Skole ned til nummer to i den landsdækkende konkurrence Skole DM i Skydning. De fire elever, Mathilde Jensen, Nefer Mondrup, Laust Wiese og Aya Rahr Knudsen, skød ét af de bedste resultater i Skole DM i Skydnings 25-årige historie.

Læs også: Suveræne øboere: Derfor topper Samsø vinderlisten til Skole DM

Derfor kunne de også lørdag kaldes op til den øverste plads på præmieskamlen ved DGI Skydning og Dansk Skoleidræts konkurrence. Her fik de overrakt guldmedaljerne og en check på 8000 kroner til klassekassen. Noget helt særligt ved bedriften er, at tre af eleverne, Laust, Mathilde og Nefer er mindre søskende til elever på dét hold, som vandt den samme konkurrence for to år siden. 

Dermed cementerer de Samsøs status som det suverænt mest vindende område i landet i konkurrencens 25-årige historie. 5. klasser fra Samsø har vundet i ni ud af 25 år. Men det gør ikke begejstringen for præstationen her og nu mindre for skytterne og familie og venner, der overværede finalerne.

Vi leger også på Samsø

"Jeg har ikke ord for, hvor sindssygt flot det er," siger Mette Jensen, da de fire skytter kommer ud.

Hun er mor til Mathilde Jensen, som er med på det vindende hold, og til Isabella Jensen, som vandt for to år siden. Dengang var hun ikke med i Vingsted til finalen. I år ville hun ikke gå glip af det. Hun krammer ungerne, da de lige er kommet ud og sejren er en realitet. 

Samsøelever - vindere

Læs også: Samsø brillerer til Skole DM i skydning: Rutine og ro er opskriften

Tre af de fire vindende elever fra i år er mindre søskende til det Samsø-hold, der vandt i 2017. 

Arne Bestmann, som er far til holdets reserveskytte, Sonna, iler også til for at ønske tillykke. Han kan godt se, at Samsø har fået en særstatus i konkurrencen om Skole DM i Skydning. Derfor siger han, dog med et smil i øjet, at det ikke skyldes at børn på Samsø ikke har andet at lave end at skyde.

"Det er også normale børn. De spiller Playstation og fodbold og sådan noget også," griner han. Og taler så lidt mere seriøst:

"Jeg mener successen skyldes Samsø Skytteforening. De har virkelig godt styr på børnene og har så meget rutine. De formår at lære børnene at være rolige og fokuserede," siger han.

Fokus, ro og rutine

Der er ingen af de fire elever, som har gået til skydning i mange år. Men omvendt har det også ligget i kortene, at de skulle skyde, når de kom i 5. klasse. For det gør alle 5. klasser på øen. Og selv om de tre har haft søskende, som vandt for to år siden, har instruktørerne formået at give dem ro og fokus, så de ikke har været pressede eller nervøse.

Læs også: Fra Skole DM til OL-plads

"De tager det helt roligt og fokuserer bare på det næste skud. Så der er ikke noget pres, selv om de selvfølgelig gerne ville vinde, når nu deres søskende havde gjort det tidligere," siger Mette Jensen.

Samsø Skole havde faktisk også et hold med til Vingsted ved Vejle til landsfinalen, efter de to hold tidligere på måneden kvalificerede sig som Østjylland bedste. Samsø Skole sluttede som nummer 12.