Skydelederuddannelse kom godt fra start

44 frivillige deltog i de to første kursusdage på Sjælland og Fyn.

44 deltog i de første udgaver af Skydelederuddannelsen - og der var mange på venteliste derudover.

Mere end 20 skytteforeninger havde sendt deltagere af sted til de to første udgaver af skydelederuddannelsen, der skal klæde folk på til at bestå skydelederprøven. Skallebøllecenteret på Fyn samt DGI Midt- og Vestsjællands lokaler i Roskilde dannede rammerne om de to arrangementer, der udover at være fyldt op, også havde en lang venteliste.

På dagen lærer man om sikkerhedsbestemmelserne og generelt om, hvordan man som skytteforening opretholder en sikker skydesport på sin hjemmebane.

Et godt kursus

En af deltagerne på kurset i Roskilde var Martin Kramer Frandsen, der er formand i Knabstrup Skytteforening.

”Jeg synes, det var et godt kursus. Jeg tror nu faktisk godt, jeg kunne have bestået prøven uden. Men det gav rigtig god mening at møde skydeledere fra andre foreninger. Det gav en god dynamik, og jeg fik god inspiration til, hvordan vi nemt kunne optimere vores egne procedure derhjemme i foreningen,” siger han om skydelederuddannelsen.

”Jeg kunne nu godt have brugt lidt mere tid til at sparre med underviserne og de andre skydeledere om, hvordan vi nemmest løser de øgede krav – vi behøver jo ikke alle at opfinde den dybe tallerken,” tilføjer formanden fra Knabstrup.

Selv om man er en erfaren frivillig indenfor skydesporten, så er det en god idé at tage skydelederuddannelsen.

”Jeg vil klart anbefale andre foreningsledere at deltage i dette kursus – ikke fordi jeg ikke har tiltro til, at de gennemfører uddannelsen uden, men ene og alene på grund af den dynamik, de input og de idéer man får fra de andre.”

Viden og inspiration

På skydelederuddannelsen stifter du bekendtskab med al den viden om lovgivningen, du skal bruge for at være opdateret og varetage sikkerheden på din skydebane. Du får også inspiration, som du og dine med-skytter kan bruge til at skabe et godt og sikkert miljø hos jer.

Skydelederuddannelsen er 3 timer med aktiv læring og brug af sikkerhedsbestemmelserne i praksis gennem inddragende og relevant undervisning. Målgruppen er både nye frivillige, der ønsker hjælp til at forstå sikkerhedsbestemmelserne i praksis og rutinerede frivillige, der ønsker sparring med andre foreninger til at finde de gode løsninger.

Tre måder at blive skydeleder på:

1. Tag prøven online.

2. Deltag i et fysisk kursus og tag prøven online efterfølgende.

3. Deltag i et online kursus og tag prøven online efterfølgende. (Udbydes i løbet af foråret 2019)​

Samarbejde mellem organisationer og frivillige

Skydelederuddannelsen udbydes i samarbejde mellem DGI Skydning, Dansk Skytte Union og Dansk Firmaidrætsforbund. Materialet er udviklet i tæt samarbejde imellem organisationerne og dygtige frivillige, hvor fokus har været at gøre uddannelsen så relevant og praksisnær som muligt for foreningsledere, trænere, skytter og frivillige.

Mere end 20 skydelederuddannelser er allerede planlagt og afholdes af de lokale DGI landsdele. Kontakt din lokale DGI Skydning idrætskonsulent, hvis din forening ønsker at være vært for et kursus.

Læs mere om skydelederuddannelsen og find dit kursus.