Skydesportens Dag giver nye medlemmer

Muligheden for at snuse til skydning som fritidsaktivitet giver pote. Mange mennesker får kendskab til idrætten, og Skydesportens Dag kaster samtidig flere nye medlemmer af sig.

Rundt omkring i landet deltog hundredevis af mennesker i Skydesportens Dag, og det gav nye medlemmer. Foto: Gregers Kirdorf

Skydesportens Dag var en stor succes landet over. Over en bred kam melder skytteforeningerne om et flot fremmøde og en generel, stor interesse for at se, hvad skydning er for en størrelse.

I Frederikshavn Skyttekreds kiggede 140 mennesker forbi, og det var dobbelt så mange som sidste år. Hvor mange deciderede medlemmer, det giver, ved nordjyderne ikke endnu. Der er mange andre initiativer i gang for at få flere til at fatte interesse for sporten, så Skydesportens Dag er blot en brik i puslespillet.

”Men med 140 fremmødte er der jo rigtigt mange, der ser, hvem vi er og hvad vi står for. Og folk snakker sammen om det bagefter, så det betyder rigtig meget,” forklarer Ole H. Madsen, der er sekretær i Frederikshavn Skyttekreds.

10 nye medlemmer i Hvide Sande

I Hvide Sande sidder bestyrelsen og smiler. For selv om de havde håbet på et lidt større fremmøde, end de 28 mennesker, der kigger fordi Klittens Skytteforening til Skydesportens Dag, så endte det lykkeligt. Ikke mindre end 10 personer meldte sig ind efter besøget.

”Og det betyder virkelig noget for en lille forening som os. I Hvide Sande har vi mange fritidstilbud til de unge mennesker, med fodbold og håndbold som de helt store. Så vi har kun en aften om ugen til at tiltrække folk,” forklarer Benny Steffensen, der er bestyrelsesmedlem i Klittens Skytteforening.

Inden Skydesportens Dag havde foreningen omkring 45 medlemmer.

Skydesportens Dag

Skydesportens Dag bliver afviklet hvert år lørdag i uge 41 (første weekend i efterårsferien).

Hvert år åbner mere end 60 skytteforeninger landet over dørene og stiller udstyr til rådighed for de besøgende, ligesom der er instruktører klar til at hjælpe.

I 2019 lagde mere end 3000 besøgende vejen forbi en skytteforening til Skydesportens Dag.

Ingen pauser i Vejle

Med over 50 skydninger i Vejle Skytteforening var der også rigeligt at se til her på Skydesportens Dag. Formand Kirsten Meldgaard Hansen havde som de andre frivillige travlt, og det var en god ting.

”Det mest fantastiske ved dagen var, at vi ikke holdt pause undervejs. Der var hele tiden noget at lave, og folk måtte endda vente på at komme tid,” konstaterer hun.

Ligesom i det nordjyske er det endnu for tidligt at tælle op, hvor mange nye medlemmer, Skydesportens Dag medfører, men fremmødet alene stemmer formanden yderst positiv.

”I 90’erne var der mange besøgende, når vi holdt åbent hus, men jeg har også været med nogle år, hvor der kun kom to. Så jeg var meget spændt på hvor mange, der dukkede op,” siger Kirsten Meldgaard Hansen.