Skydning med airsoft-våben under trygge forhold

Er du utryg ved, at din knægt skyder airsoft i kælderen og andre usmarte steder? DGI Airsoft Challenge er det sikre og trygge alternativ.

Med DGI Airsoft Challenge kan dit barn komme til at skyde under ordnede og trygge forhold, uden at det spændende og actionprægede går af det. Foto: Gregers Kirdorf

Normalt skal du være 18 år for lovligt at købe og benytte softguns. Sagen er bare, at børn og unge, der ikke er gamle nok, i stor stil køber softguns på nettet og skyder ulovligt i det offentlige rum. Og desværre nogle gange med uheld og skader til følge for de unge.

Hører du til blandt de forældre, som er utrygge ved, at din knægt skyder air-soft i kælderen og andre uegnede steder, er der nu et alternativ. For med DGI Airsoft Challenge kan dit barn komme til at skyde under ordnede og trygge forhold, uden at det spændende og actionprægede går af det.

Det fortæller Martin Højsgaard, der som projektleder i DGI Skydning arbejder med børn og unge, som er tiltrukket af den action og spænding, som er forbundet med at skyde med softguns, der ligner rigtige våben.

Vil medvirke til at børn og unge ikke kommer til skade

Alt for mange unge kommer til skade med softguns. Vi vil gerne medvirke til, at børn og unge kan skyde under sikre forhold uden risiko for at skade sig selv eller andre

Martin Højsgaard, projektleder DGI Skydning

”Derfor tilbyder DGI Skydning hjælp til at starte Airsoft Challenge op enten som ny aktivitet i eksisterende skytteforeninger eller i en helt ny forening,” fortæller Martin Højsgaard.

I Vordingborg og en stribe andre foreninger ud over landet har de taget airsoft til sig. I disse foreninger kan unge under sikre forhold dygtiggøre sig på forhindringsbaner og øve præcisionsskydning på faste standpladser.

Forældre glade for at børn og unge kan skyde under opsyn

”Vi hører en del forældre sige, at de er glade for, at børn og unge kan være med i foreningen. Ellers skyder mange af dem privat og uden opsyn. I en forening er der kontrol og voksne instruktører, så det er forsvarligt at stikke en pistol i hånden på en 10-årig knægt,” siger Nick Nielsen, som er instruktør i Vordingborg.

Om DGI Skydning og Airsoft Challenge

DGI Skydning, der er paraplyorganisation for landets ca. 750 skytteforeninger, har som en af sine kerneopgaver at lære børn og unge at omgås skydevåben som et idrætsredskab på betryggende måde.

Ulovlig brug af softguns i privat regi er en hyppig årsag til øjenskader blandt børn og unge, og antallet har været støt stigende gennem de seneste 15-20 år.

I Vordingborg Airsoft-Forening er der åbnet op for Airsoft Challenge som familieaktivitet, og det nyder far og søn Cliff og Søren Hansen godt af.

”Jeg foretrækker helt sikkert at skyde i foreningen sammen med Søren i stedet for tilfældige steder udenfor. Her er faste og trygge rammer, hvor vi lærer at behandle et våben korrekt, og hvor instruktørerne er gode til at variere banerne, så de bliver ved med at være udfordrende,” siger Cliff Hansen.

Airsoft det bedste jeg laver med min far

For Søren er det måske ikke sikkerheden og de ordnede forhold, der betyder mest, men spændingen og kvalitetstiden sammen med far.

”Det er spændende at gå til Airsoft Challenge, fordi man må skyde med pistoler, der ligner rigtige våben. Jeg skyder næsten hver mandag og torsdag sammen med min far. Det er det bedste, vi laver sammen, og nogle gange kan jeg godt slå ham,” siger Søren, der også træner sammen med en ven.

Martin Højsgaard fra DGI Skydning forventer, at airsoft for alvor tager fart i det kommende år, hvor alle DGI’s landsdele vil arbejde for at etablere flere skytteforeninger med Airsoft Challenge.