Skydning og yoga i samme rum i Thisted

Skydebaner kan bruges til andet end skydning. Thisted Skyttekreds har bygget helt nye skydebaner, som lejes ud til blandt andet senioridræt og yoga.

Skydebanen i Thisted Skyttekreds er multifunktionel og bliver brugt til blandt andet yoga. Foto: Jamal Mekdad

Thisted Skyttekreds har indviet 13 helt nye skydebaner i forbindelse med Thyhallen. Otte baner kan køres frem til 10 meter, og bordene kan fjernes helt, så der kan trænes både liggende, knælende og stående fra standpladserne, eller hvis lokalet skal bruges til fest.

Skydecenteret ligger i niveau med hallen, og der er vinduer og glasdøre indtil skydebanen, så man kan se, når der er aktivitet.

Banerne er tænkt som ”Danmarks reneste”, og kan som noget helt bruges til andre idrætsaktiviteter. Der er lagt sportsgulv ud foran standpladserne, og en skudsikker mørklægningsdør køres foran vinduer og radiatorer, når der skal skydes. Og fjernes så der kommer sollys ind, når det bruges til andre aktiviteter.

Skydebaner kan bruges til andet end skydning

De andre idrætter i området har taget godt imod de nye skyde/multilokaler, og lige nu er de lejet ud til yoga fire formiddage om ugen.

Vi har gjort op med tanken om, at skydebaner kun kan bruges til skydning."

Christian Kjær, formand for Støtteforening

- Fra starten af det her projekt har meningen været, at vi ville åbne, så lokalerne kan bruges til forskellige formål, så vi kan sikre en højere udnyttelse og en bedre synergi med de øvrige idrætter, fortæller Christian Kjær, som er formand for Støtteforeningen for Thisted Skyttekreds, der har stået bag byggeriet.

Afgørende at øge skydnings synlighed

Foreningen havde tidligere sine egne lokaler et stykke fra hallen, men da banerne stod for en seriøs renovering, blev drømmen om at rykke ind i Thyhallen til virkelighed.

- Det var afgørende at rykke ind i hallen, så alle brugerne af hallen opdager, at her ligger en skytteforening og at skydning også er et idrætstilbud. Derfor takkede vi nej, da vi først fik tilbudt en plads på den modsatte side af vejen. Vi ville helt ind i hallen, bogstaveligt. Og det var den helt rigtige beslutning, fortæller Christian Kjær Pedersen.

Sådan gjorde de

  • Arbejdet med de nye baner har været undervejs siden 2010
  • Thisted Skyttekreds har oprettet en støtteforening, som har administreret byggeriet til i alt 6 millioner kroner
  • Støtteforeningen har søgt støtte og sikret samarbejdet med både Thy Hallen, Thisted Kommune og Skydebaneforeningen Danmark, som alle har støttet projektet
  • DGI Skydning Nordjylland har bevilget midler til foreningsudvikling i tre år

Igennem byggefasen har der nemlig konstant været nysgerrige halbrugere inde og kigge til projektet, og siden banerne åbnede har der hver træningsaften været nye skytter på banen. De øvrige idrætter er også begyndt at booke skydebanen og instruktører, når de har stævner eller træningsweekender.

Foreningen vil fordoble medlemstallet

- Vi har lagt omkring 2000 frivillige timer i byggeriet. Det har meget været de mennesker, som plejer at stå for at tage sig af medlemmerne. Så foreningen og medlemstallet har lidt under arbejdet. Men så meget desto bedre er det at opleve, hvordan interessen nu er rigtig stor, og flere af dem, som har prøvet at skyde har også meldt sig ind, fortæller Christian Kjær Pedersen.

Målsætningen er at de nye lokaler kan være med til at fordoble foreningens medlemstal.

Støtteforeningen står nu for driften af lokalerne, og også for arbejdet med at leje det ud til yoga og de andre aktiviteter, som kan give ekstra penge i kassen. Imens står Thisted Skyttekreds for selve foreningsarbejdet og for at tage sig godt af de både nye- og eksisterende medlemmer, så de får god glæde af de nye faciliteter.