Skytteforening hjælper skoleelever med koncentrationsbesvær

Erfaringer viser, at foreningsdeltagelse i skoletiden giver børn vigtige succesoplevelser, der har betydning for den enkeltes koncentration, relationer og trivsel.

DGI tilbyder skole-foreningssamarbejde med inklusionsperspektiv under projektet Fokus.

Fokus har til formål at skabe samarbejder mellem skoler, skytteforeninger og forældre til elever med ADHD eller lignende udfordringer. Børn kan ved skydning opnå succesoplevelser, der er vigtige både for elevernes skolegang, men lige så vigtige derhjemme.

Københavnerskolerne Lindevangskolen og Engskolen henvendte sig for godt og vel et halvt år siden til skytteforeningen Krudttønden i DGI Byen, hvor Regnar Buch arbejder frivilligt som træner.

Eleverne får en gang om ugen én times skydning, hvor der er fuldt fokus og koncentration, når de træder ind på standpladserne i skyttelokalet. Regnar beskriver, hvordan eleverne lyser op i et smil, når det går op for dem, at det lykkes for dem at ramme. Regnar fortæller desuden, hvordan eleverne lærer, at de med koncentration kan så meget mere, end de tror.

Projekt Fokus handler om at lære eleverne at kunne udelukke alt omkring sig, fokusere og holde koncentrationen i længere tid ad gangen. På flere niveauer er denne øvelse med til at styrke elevernes selvtillid og ikke mindst deres evne til at fokusere på noget i længere tid, end de plejer.

Lyder Projekt Fokus som noget for din forening, skole eller dit barn, så kontakt Idrætskonsulent for skydning, Søren Tærsbøl, på mail Soeren.taersboel@dgi.dk eller træner Regnar Buch på Regnar.buch@gmail.com.

Projekt Fokus 3.jpg

Projekt Fokus 4.jpg