Sommercamp ramte plet: Gav 15 nye medlemmer

Nr. Snede og Omegns Skytteforening arrangerede i sommerferien 2020 en camp, hvor børn og unge kunne afprøve pistol, riffel, airsoft og bueskydning. Det gav et hop i medlemstallet efter sommerferien.

Nr. Snede og Omegns Skytteforening havde lånt et bue-introsæt fra DGI Sydøstjylland, og det viste sig hurtigt at blive den mest populære disciplin til sommercampen. Foto: Privatfoto

Da ungdomsskolen i Ikast-Brande Kommune sidste år søgte foreninger, der ønskede at tilbyde aktiviteter under sommerferien til kommunens børn og unge, var Jimmi Pedersen, formand for Nr. Snede og Omegns Skytteforening, usikker på, om det ville være besværet værd at deltage.

Læs også: Åbent hus-arrangement resulterede i ny bueafdeling

Ville der overhovedet dukke nogen børn og unge op? I et usikkert år med corona? Formanden valgte dog alligevel at melde foreningen til, og det endte faktisk med at blive et af lyspunkterne i et ellers noget kedeligt og corona-præget 2020.

"Det, vi havde håbet på, var selvfølgelig, at børnene ville komme hos os efter sommerferien. Og det gjorde de faktisk. Vi har fået en del piger i alderen 10-12 år, som begyndte til bueskydning efter sommerferien. Og sådan nogle piger er enormt gode til at snakke og hive veninder med. Vi har samlet set nok fået 15-20 nye medlemmer som følge af sommerskolen," fortæller Jimmi Pedersen.

Tre dage med fuldt skyde-program

Sommercampen foregik over tre dage i sommerferien. Rent praktisk skulle foreningerne selv melde ind til ungdomsskolen, hvor mange dage de ønskede at deltage, og hvor mange deltagere der kunne være med hver dag, men ellers var det op til foreningerne selv at sammensætte et program. Nr. Snede og Omegns Skytteforening valgte at deltage i tre dage, hvor deltagerantallet var begrænset til ti pr. dag. Alle tre dage blev booket fuldt op. En af dagene var der 12 deltagere, fordi der også var en bror eller en søster, der skulle med.

Nr. Snede og Omegns Skytteforening havde lånt et bue-introsæt og airsoft-introsæt fra DGI Sydøstjylland, så foreningen kunne tilbyde fuld plade med skydeaktiviteter til sommerskolen. Og bue og airsoft endte faktisk med at blive de helt store trækplastre, hvor der også var poster med riffel og pistol.

Læs også: Bueskydning boomer i Knabstrup efter åbent hus

”Vi havde fire skiveopsatser, som vi havde sat op på terrænet foran vores udendørsbane med net bag ved, og så skød ungerne til måls efter dem på 10-12 meters afstand. Når de var færdige, gik de ud og hentede pilene, og så talte vi point op. Nogle af ungerne blev så bidt af bueskydning, at de nærmest aldrig kom væk fra den post. Vi havde også lånt et airsoft-sæt, det satte vi op indendørs i vores nye hal. Og det var simpelthen også en kæmpe succes, hvor især drengene synes, det var sjovt at skyde til måls efter de elektroniske mål. De kastede sig rundt på banen,” siger Jimmi Pedersen.

Satser på gentagelse

Nr. Snede og Omegns Skytteforening fik altså især en stor flok piger ind i de tre måneder i efteråret, hvor foreningen nåede at være i gang, inden foreningslivet blev lukket ned igen. På et tidspunkt var de 8-10 faste piger til tirsdagstræning, fortæller Jimmi Pedersen.

”Den sidste tid inden nedlukningen begyndte vi at starte træning en time før normalt, så de både kunne nå at skyde f.eks. riffel og bue. På den måde kunne vi også strække besøgene over længere tid, så vi ikke kom i konflikt med corona-restriktionerne. Efterfølgende har vi også fået en far og mor med i foreningen, fordi børnene har hevet dem med. Det har også været bue, der lokkede forældrene, så det har været en helt igennem god oplevelse,” siger Jimmi Pedersen, der endnu ikke ved, hvordan foreningen vil gentage successen i år.

Det kommer blandt andet an på hvilke restriktioner, der gør sig gældende til sommer. Uanset hvad regner Jimmi Pedersen dog med, at foreningen gentager sommercampen med skydeskolen:

Læs også: Sommerskoler hitter

”Vi vil helt sikkert lave en ny sommercamp. Vi er også blevet kontaktet af Aktiv Sommer igen i år, men hvordan og hvorledes har vi ikke styr på endnu. Der er noget med økonomi og datoer, der skal være på plads. Men det skal helt klart være med den der ”buffet” af skydediscipliner, hvor de unge kan få lov til at smage på det hele, og så have mulighed for at gå i dybden bagefter med den disciplin, de lige synes var mest spændende,” afslutter Jimmi Pedersen.