Store Skydedag afvikles på alternativ facon i 2021

Riffeludvalget vurderer, at det ikke vil give mening at afholde Store Skydedag som normalt i juni, da der ikke kan sendes skytter til Bisley i år. I stedet afvikles en alternativ finaledag 2. oktober som afslutning på udendørssæsonen.

Riffeludvalget synes, det er vigtigt, at der er aktiviteter for både Juniorer og Stilling/Åbenklasse (indtil 25 år), og vil derfor lave en alternativ udtagelse for begge grupper og, specielt for Junior, en anden ”finale” i stedet for Bisley.

Store Skydedag, som normalt er udtagelsesskydning for præmievåben på 50 og 200 meter, samt til Bisley for juniorskytter på 50 meter, afholdes ikke i 2021.

Læs også: Ny corona-aflysning: Store Skydedag afvikles ikke i 2020

Med udgangspunkt i, at det ikke bliver muligt at sende skytter til Bisley, England, i år, samt at genåbningen af skydeaktiviteterne måske kræver lidt mere tid grundet Covid-19 restriktioner, har Riffeludvalget vurderet, at det ikke vil give den store mening at afholde Store Skydedag, som vi kender det primo juni måned.

Riffeludvalget mener, at det er vigtigt at der er aktiviteter for både Juniorer og Stilling/Åbenklasse (indtil 25 år), og vil derfor lave en alternativ udtagelse for begge grupper og specielt for Junior, en anden ”finale” i stedet for Bisley. For også at prioritere langdistanceskydningen er det lavet et nyt tiltag – en udtagelse af skytter fra både Junior og Åben klasse (indtil 25 år).

Der afholdes derfor en finaledag d. 2. oktober som afslutning på udendørssæsonen hvor der inviteres til finaler på disciplinerne:

  • 50m Junior
  • 50m Stilling (indtil 25 år) Præmievåben konkurrence
  • 50m Åben (indtil 25 år) Præmievåben konkurrence
  • 200m Stilling (indtil 25 år) Præmievåben konkurrence
  • 200m Junior/Åben (indtil 25 år – sammenlagt klasse)

Udtagelse generelt

(Både for Juniorer og Stilling/Åben klasse)

Der skal skydes 2 resultater i perioden 1. maj til 31. august. For at tælle med, skal resultaterne være skudt til åbne stævner hvor der er fri tilmelding og hvor resultatliste foreligger. Skydninger fra hjemmebaneturneringer eller hjemmebanestævner tæller ikke. Udtagelse sker efter rangliste, hvor de 2 bedste stævneresultater i perioden automatisk vil indgå.

Præmievåbenfinalerne

Som vanligt – se Skyttebogen.

”Finale” JUNIOR 50 m og JUNIOR/ÅBEN 200 m

De 24 bedste skytter udtages, og der afvikles en finale på samme måde som ved Præmievåbenfinalerne. Der vil være gode præmier at skyde om til en stor andel af deltagerne i finalen.

Vis mere Vis mindre