Systematisk træning sikrede Brenderup sølv i skoleskydning

Fire nye skytter imponerede ved DM i Skoleskydning og vandt 5.000 kroner.

Sølvmedaljevinderne fra Brenderup har aldrig gået til skydning før, og er nået så langt på struktureret træning i Fjelsted-Harndrup Skytteforening. Foto: Gregers Kirdorf

5000 kroner til klassekassen. Det kan 5. klasses eleverne: Therese Marie Jensen, Alexander Hougaard, Helene Ninn og Emilie West Jørgensen overrække deres klassekammerater på Brenderup og Omegns Realskole mandag, når de møder i skole.

De stod nemlig lørdag i en nervepirrende finale, hvor hvert eneste skud talte og bare en enkelt fejl fra én af skytterne, kunne koste dem podiepladsen. Men de fire elever bevarede roen og sikrede sig sølvet.

Det er særlig imponerende, fordi ingen af dem har gået til skydning, før de blev præsenteret for DM i Skoleskydning for 5. klasses-elever. Til gengæld er de blevet inviteret inden for i Fjelsted-Harndrup Skytteforening, der har en stolt tradition inden for skoleskydning, og som ofte før har haft hold med i landsfinalen.

Meget og struktureret træning giver pote

”Vi opfordrer alle de elever, der viser interesse og talent for idrætten til at komme til træning så meget, som muligt i perioden op til konkurrencerne. De her har været i foreningen mindst én gang om ugen de seneste måneder, gerne to,” siger Per Christiansen, der sammen med Anders Mortensen står for skoleskydningen i foreningen.

Alexander Hougaard har taget tilbuddet til sig og har trænet to gange om ugen den seneste måned. Han har meldt sig ind i foreningen, og har også allerede nået at være med til sit første stævne, hvor han vandt BK4.

”Skydning er fedt, fordi jeg bare skal fokusere på én ting. Når jeg kommer godt i gang, får det alle andre tanker væk"

Alexander Hougaard, sølvmedaljevinder

FAKTA om DM i Skoleskydning 2016

DM i Skoleskydning for 5. klasser bliver arrangeret af DGI og Dansk Skoleidræt og har kørt i godt 20 år.

I år deltog ca 8.500 elever fra hele landet, og de 32 bedste hold var med til landsfinalen i Vingsted.

Eleverne fra Løgstør Skole vandt den samlede konkurrence og 8.000 kroner til klassekassen.