Ungdomsudvalg vil gøre det sjovere at være ung skytte

Nyt ungdomsudvalg vil skabe aktiviteter og tilbud til unge skytter, så flere bliver i idrætten.

Andreas Hansen (tv), Per Tougaard og Rasmus Pedersen udveksler ideer med nogle af deltagerne ved DM-ungdom i Vingsted. Foto: Gregers Kirdorf

De midtjyske venner Per Tougaard og Rasmus Pedersen parkerede sig sammen med Andreas Hansen fra Nordsjælland ved en stand i Vingstedcentret til alle forårets DM-stævner med et klart mål:  

De vil ses, få deres budskab ud og gerne hverve flere unge medlemmer.

"Vi vil gerne give de unge større relationer på tværs af foreningerne. Der er mange, som også gerne vil være med til noget socialt ud over skydningen. Dem vil vi gerne ramme," fortæller Per Tougaard og fortsætter:

"Jeg synes, det er sjovere at gøre noget fedt for andre, end at skyde selv."

Brug for flere unge udvalgsmedlemmer

Per Tougaard har sammen med klubkammeraten fra Viborg, Rasmus Pedersen taget initiativ til DGI Skytternes Ungdom, som er en efterfølger til de tidligere ungdomsudvalg.

De har søgt efter mulige udvalgsmedlemmer i landsdelene. Her er Andreas Hansen fra Nordsjælland kommet med, men de kunne godt bruge et par medlemmer mere, som er mellem 17 og 26 år.

De skal kunne handle selvstændigt og få gode idéer. Til gengæld er det lige meget hvor i landet, de bor, for vi kommer til at holde de fleste møder over Skype alligevel

Rasmus Pedersen, DGI Skytternes Ungdom

Ide-indsamling under DM

Per Tougaard har koordineret skydeskolerne i DGI Skydning Midtjylland  de seneste år og er vild med at lave kreative aktiviteter for de unge.

Lige nu samler de tre udvalgsmedlemmer på idéer fra de unge selv til, hvad de skal arrangere og hvordan de skal gøre det.

Derfor har de også en idépostkasse med på deres stand, så alverdens gode idéer kan samles op.

"Lørdag var der én som foreslog, vi skulle have bolcher på standen. Så det har vi fået med fra søndag. Det er da at tage action," griner Per Tougaard.