Uofficielt corona-DM gav rekordlang resultatliste

Skytter fra hele landet har formentlig lavet Danmarks længste resultatliste nogensinde til det alternative corona-DM, der blev afviklet i september 2020.

En af fordelene ved corona-hjemme-DM var muligheden for at stille med et ubegrænset antal foreningshold. Den mulighed har mange skytteforeninger udnyttet. Foto: Jens Faurbye

’Ikke printervenlig’. Så kort kan resultatlisten fra september måneds uofficielle corona-hjemme-DM beskrives. Resultatlisten er hele 87 sider lang og rummer mere end 1700 skydninger, og det er Ken Danborg Poulsen fra DGI Midt- og Vestsjælland Skydning meget tilfreds med. Han var sammen med Nikolaj Kannik, DGI Nordsjælland Skydning, og Rene Stricker, DGI Nordjylland Skydning, initiativtagere til det alternative corona-hjemme-DM.

Læs også: Nu skydes det uofficielle Corona hjemme-DM i gang

"Jeg er positivt overrasket, både når man ser på deltagelsen generelt på landsplan men også i mange af landsdelene. Havde det været et indendørs-hjemmebane-DM, så havde jeg måske været lidt skuffet, men vi kan godt være stolte, når man tænker på omstændighederne omkring hele coronasituationen, det aflyste udendørs-DM og den relativt korte svarfrist landsdelene fik. Det skal også ses i lyset af, at mange foreninger valgte slet ikke at starte op udendørs, og når man tager alt det i betragtning, så synes jeg, det er rigtig flot," siger Ken Danborg Poulsen. 

Alle udendørssæsonens klasseprogrammer på 25, 50, 200 og 300 meter var en del af det uofficielle hjemme-DM, så på den måde var der også basis for at lave en historisk lang resultatliste, men det krævede opbakning fra samtlige DGI Skydnings landsdele og skytteforeninger landet over.

Hjemme-DM fik andre skytter på banen

En af fordelene ved corona-hjemme-DM var muligheden for at stille med et ubegrænset antal foreningshold. På den måde var der plads til, at foreningerne kunne lokke endnu flere skytter med i forhold til et normalt DM i Vingsted. Og den mulighed har mange skytteforeninger udnyttet, roser Ken Danborg Poulsen.

"Når man kigger på en resultatliste fra et DM på 50 meter, så vil der normalt være flest BK1 og BK2. Men det er ikke tilfældet med septembers hjemmebane-DM. Der er klart flest resultater i BK3-klassen, faktisk dobbelt så mange som i de to andre klasser. Også Fri-klassen har haft rigtig flot deltagelse, og dem har vi normalt meget få deltagere af til et DM," siger Ken Danborg Poulsen.

Han bemærker også, at der faktisk har været færre med ’fuldt hus’-skydninger, end mange havde forudset. Derudover fremhæver han eksempelvis Sønderborg Skyttekreds, der har stillet med hele fem BK hold til stævnet. Det ville ikke kunne lade sig gøre til et normalt DM, hvor der højst ville være plads en håndfuld hold fra hver landsdel.

"Det viser bare, at foreningerne og trænerne har været gode til at få alle skytter med. Måske har stævnet også været en motivationsfaktor for mange skytter. Det er i hvert fald dejligt, at så mange har stillet op. Så det har været et atypisk DM, men på den fede måde," uddyber han.

Klar på en gentagelse

Det uofficielle hjemme-DM var tænkt som en måde at give skytterne, uanset niveau og disciplin, en form for afslutning på en 2020-sommersæson, der ellers har været præget af covid19 og en lang række aflyste stævner.

På den led har det også været tilfredsstillende for initiativtagerne at se resultaterne tikke ind på mailen i løbet af september, fortæller Ken Danborg Poulsen. Han modtog og registrerede selv resultaterne fra skytterne i DGI Midt- og Vestsjælland. Men det var faktisk Jens Faurbye fra DGI Sønderjylland Skydning, der fik mest travlt med at indberette skydninger.

deltagerantal pr landsdel uofficielt corona-DM.jpg

780 skytter har samlet skudt 1709 resultater til det uofficielle corona-hjemme DM.

"Vi har set nogle landsdele, der virkelig har grebet depechen. Der er det værd at fremhæve Sønderjylland med flest resultater, de virkelig har formået at få aktiveret deres foreninger. Det er rigtig flot, og de fik sat Jens Faurbye på arbejde," siger Ken Danborg Poulsen med et grin.

Med en slutspurt i de sidste dage af september endte resultatlisten med at rumme næsten 800 deltagende skytter og 1709 skydninger. Og med den succes in mente er Ken Danborg Poulsen da også klar på at genoplive konceptet. Han håber dog ikke det bliver aktuelt:

"Vi er klar til at lave et hjemmebane-DM igen til foråret. Men jeg håber virkelig ikke det bliver aktuelt," siger han med henvisning til den aktuelle situation med corona-smitten.