Nu skydes det uofficielle Corona hjemme-DM i gang

DGI Skydnings landsdele er gået sammen om at lave et alternativt corona-DM i hele september. Det skal give skytterne en afslutning på en sæson præget af corona-aflysninger.

Med hjemme-DM turneringen vil DGI Skydnings landsdele give skytterne mulighed for at måle sig mod hinanden. Det vil dog aldrig kunne erstatte den rigtige DM-oplevelse og stemning, erkender idémand Ken Poulsen.

Så er der endelig lidt godt nyt til skyttefolket: Efter en lang række arrangementer, der har måttet aflyses på grund af covid-19, står hele september i skydningens tegn, når samtlige DGI Skydnings landsdele afvikler et uofficielt corona hjemme-DM som afslutning på sommersæsonen 2020.

Ken Danborg Poulsen fra DGI Midt- og Vestsjælland Skydning er sammen med Nikolaj Kannik, DGI Nordsjælland Skydning, og Rene Stricker, DGI Nordjylland Skydning, hovedmændene bag det alternative hjemme-DM, som alle DGI Skydnings landsdele er gået sammen om. Stævnet skal gerne give skytter, uanset niveau og disciplin, en form for meningsfuld afslutning på 2020-sæsonen, fortæller Ken Danborg Poulsen. 

"Det var en idé, jeg barslede med allerede i sommer, fordi jeg frygtede, at DM Udendørs ikke blev til noget, hvilket desværre blev en realitet. Vi fik heller ikke et DM indendørs i foråret, så nu skulle der altså være en form for afslutning på sæsonen. For nogle skytter kan det være sidste sæson i deres klasse inden oprykning. For andre kan det bare være en mulighed for at kunne måle sig med andre, for at se om de har rykket sig," fortæller Ken Danborg Poulsen, der sidder i skydevalget i DGI Midt- og Vestsjælland Skydning.

Fastholde motivationen 

Ken Danborg Poulsen håber også, at det uofficielle hjemme-DM kan fungere som en drivkraft for de skytter, der har brug for konkurrenceelementet for at fastholde deres motivation i træningen. En situation han kender alt for godt fra sin egen forening, Kirke Hyllinge Skytteforening.

"Jeg kender mine egne skytter godt nok til at vide, at mange af dem har svært ved at vedligeholde træningsiveren, hvis ikke der er en form for gulerod i udsigt. Jeg har eksempelvis en juniorskytte, der både vil skyde 50m, 200m og 300m til det her uofficielle DM. Han vil bare skyde det hele, som han siger, for han mangler spændingen, mangler at mærke hvordan det er at være til konkurrence. Og den følelse tror jeg rigtig mange skytter savner," siger Ken Danborg Poulsen.

"Vi fanger langt fra alle skytter med det her tiltag, men for dem, der har holdt ved og har trænet stabilt under coronaperioden, så kan det her trods alt blive en meningsfuld afslutning på sæsonen," siger han.

Ikke erstatte DM-oplevelsen

Ken Danborg Poulsen anerkender dog, at en hjemme-DM stævne aldrig kan erstatte en fuld DM-oplevelse i Vingsted med den unikke stemning og konkurrencefornemmelse deltagerne i mellem, men han håber, at turneringen kan give foreningerne en ramme for at skabe deres egne lokale DM-arrangementer.

"Vi kan ikke erstatte DM-oplevelsen med det her stævneformat, men foreningerne har mulighed for selv at lave deres egne DM-arrangementer: 'Kom alle sammen, på lørdag laver vi en fuld DM skydning. Vi laver to skydninger til 50m og 200m, som rent faktisk bliver indberettet'. Det tror jeg kan give noget socialt også," siger han.

Man kan også være flere foreninger om at lave skydningerne sammen - på en måde er der nogle skytter, der får en oplevelse af at skyde på udebane. Man skal bare huske at overholde forsamlingsforbuddet, lyder det fra Ken Danborg Poulsen.