Vester Hassing med i alle finaler til DM

Skoleskydning og struktureret træning er årsagen til, at Vester Hassings børne- og juniorhold sensationelt kvalificerede sig til alle fire holdfinaler.

Det stærke hold fra Vester Hassing består af: bagerst fra venstre: Jonas Brix Kristensen, Christian Bols Pedersen, Emil Hedemann (BK), Mads Lynge. Forest fra Venstre: Simon Houen Jensen (BK), Kathrine Jakobsen, Trine Weinreich Klit Andersen (BK), Emma Hejlesen Kristensen (BK) Foto: Gregers Kirdorf

Armene var helt oppe i vejret i Vester Hassing Skytteforening søndag aften, da de 13 deltagere ved DM Ungdom vendte hjem til en modtagelseskomité, der stod klar med pizza og hurra-råb. Fire holdfinaler til de to foreningshold og ikke mindre end fem individuelle finalepladser blev det til. Så der var god grund til at feste i det nordjyske. 

"Vi arbejder målrettet hen imod DM hele sæsonen. Vi træner struktureret med de børn og juniorer, som har lyst og mod til det. Og det kan ses på resultatlisten," fortæller Torben Klit Andersen, der er træner og holdleder i foreningen.

To guld, en bronze og en fjerdeplads blev udbyttet af de fire holdfinaler, som Vester Hassing kvalificerede sig til. Træner Torben Klit Andersen mener succesen skyldes foreningens store arbejde med skoleskydning og holdtræning.

Alle børn i Vester Hassing kan skyde

Skytteforeningen har i mange år arbejdet målrettet med skoleskydning for 5. klasseselever. Det betyder, at alle børn fra Vester Hassing Skole, som prøver at skyde, bliver opfordret til at fortsætte derefter. En positiv sideeffekt af det er, at mange børn starter tidligere end 5. klasse, fordi de kommer med deres ældre søskende.

Fakta om Vester Hassing

  • Vester Hassing Skytteforening har omkring 80 medlemmer, hvoraf 25 er i ungdomsafdelingen.
  • De træner to gange om ugen.
  • En træningsaften handler om ”traditionel” skydning, og én hvor børn og juniorer bliver tilbudt to timers struktureret træning med forskellige lege, udfordringer og øvelser.
  • Resultatet er fællesskab og et mere intenst fokus på at forbedre sin skydning.

"Vi inviterer udelukkende 5. klasseselever med til skoleskydning, men vi kan se at efterhånden, som det går godt i foreningen, og vi er synlige, er der mange af eleverne i 5. klasse, som vi allerede kender," fortæller Torben Klit.

Det betyder også, at de har længere tid til at blive gode som børneskytter. Det hold, som vandt guld og bronze sammen i år har alle mindst ét år mere i børneklassen, inden de skal rykke op. Og tre af dem var med til at vinde sølv sidste år.

Arbejder med holdtræning to gange om ugen

Foreningsholdene består af fire skytter hver. De har trænet sammen som hold hele sæsonen, så de kender hinanden rigtig godt og supplerer hinanden. Selvfølgelig gælder det om at skyde godt, men næsten lige så vigtigt er det, at ingen må være bange for at kikse, siger Torben Klit Andersen.

De må ikke være bange for at skyde 9’ere eller for at have en dårlig dag. For så går det først skidt."

Torben Klit Andersen

"Det taler vi meget med dem om, og på det område er vi kommet langt. Måske er det derfor vores juniorhold pludselig og ganske overraskende skød fuldt hus i hovedskydningen på luft. Det har de slet ikke gjort tidligere i år. Så skønt det skete netop til DM," siger han.