”Vi blev brugt som skræk og advarsel”: Skytter bruger pausen til digital overhaling

Fra kuglepen og papir til ny hjemmeside, Facebook og IT-system. Skytteforeningen Sydvest kommer styrket og opdateret ud på den anden side af coronapausen.

Før foregik det meste i hånden, men nu er Skytteforeningen Sydvest rykket online. Arkivfoto. Foto: Colourbox

Skytteforeningen Sydvest har brugt coronapausen på at bringe foreningen digitalt up to date.

Læs også: DGI Skydnings anbefalinger til aktiviteter under corona

Og der var i den grad noget at arbejde på for formand Dennis Dupont Andersen og resten af foreningen. Før blev den sønderjyske skytteforening fra Tønder nemlig brugt som decideret skræmmeeksempel inden for digitalisering.

”Det hele foregik manuelt med kuglepen og papir. Det er jo ikke til at finde hoved og hale i.  Skydebaneforeningen Danmark var nede for at kigge på en af vores baner, og så spurgte de, om de ikke måtte bruge os som skræk og advarsel til en af kollegerne,” husker formanden.

Tip: Lyt til medlemmerne

Trænger jeres forening til en opdatering? Husk at lytte til input fra medlemmerne.

"Man skal give sig tid til at lytte til medlemmerne, uanset om det er gode eller dårlige idéer, de kommer med. Det er dem, der bærer foreningen, for de er foreningens fremtid. Bestyrelsen er der kun på grund af medlemmerne."

Det hele trængte til en opdatering

Dennis Dupont Andersen og bestyrelsen har under coronanedlukningen givet foreningen en ordentlig digital overhaling.

Først fik de lavet nyt logo, ny hjemmeside og oprettet en Facebookside, og siden har foreningen også fået et helt nyt IT-system.

Læs også: Gratis prøveskydninger giver nye skytter i Varde og Næstved

”Det hele trængte til at blive opdateret. For at kunne lokke nye mennesker til må det godt være mere moderne, og det gør det også lettere at holde styr på alt. Nu hvor vi alligevel ikke må så meget, kan vi lige så godt udnytte tiden til at bringe foreningen up to date,” siger han.

Foreningen har fået støtte fra sin lokale skyttekonsulent i DGI, men har selv haft kompetencerne internt til at bringe foreningen op til nutidens digitale standard.

”Nu kan vi bedre holde fast i medlemmerne, fordi vi kan fortælle om, hvad der sker, og de kan se, at der er mere styr på tingene. Men det er også i håb om, at vi kan nå ud til nye mennesker, så vi kan få potentielt nye medlemmer til at komme og prøve at skyde hos os,” siger han.

Mangler I hjælp til kommunikationen?

Skytteforeningen Sydvest brugte tilbuddet om kommunikationshjælp fra DGI til udviklingen af den nye hjemmeside og facebooksiden.

Klik på linket og se, hvad I kan få hjælp til.

Fra skræmmeeksempel til succeshistorie

Skytteforeningen Sydvest har kunnet holde gang i nogle udendørs skydeaktiviteter under coronanedlukningen, så de har ikke ligget helt i dvale. Men den store digitale opdatering gør, at foreningen står stærkere end nogensinde, når den igen må åbne fuldt op for alle aktiviteter.

Læs også: Skytteforening hjælper skoleelever med koncentrationsbesvær

Hvor Skytteforeningen Sydvest før blev brugt som skræmmeeksempel, kan de nu fremhæves som en forening, der brugte nedlukningen konstruktivt og kommer styrket ud på den anden side.

”Det gør vi. Så langt vil jeg faktisk gå at sige. Vi er kommet i mål med nogle ting, som vi nok havde udskudt, hvis vi ikke havde været underlagt restriktioner. Det har hjulpet os til at komme i gang. Generelt tror jeg, at mange foreninger nu har mere tid til at få kigget på de planer og idéer, de har, som man ellers har tendens til at skubbe fremad,” siger Dennis Dupont Andersen.