Christiansfeld

Deltag i Den Digitale Stafet 2020 og løb/gå på denne historiske rute i Christiansfeld fra d. 9. maj - 6. juni 2021.

Når du og din familie er tilmeldt Den Digitale Stafet 2020 kan I nyde en gåtur sammen eller trække i løbeskoene på denne 5 km åbne rute i Christiansfeld.

Ruten går langs den historiske Kongeallé og den gamle dansk-tyske grænse, hvor Kong Christian X red på den hvide hest ved Genforeningen i 1920. Undervejs passeres Genforenings- og Grænsemuseet samt Den Gamle Grænsekro.

5 km. rute med start og mål ved Genforeningspladsen (Kongensgade 30, 6070 Christiansfeld):

Christiansfeld 5 km.png

Stafet 2020 Christiansfeld tirsdag den 1. juni 2021

Program (følger gældende Corona restriktioner):

  • Ca. 17.45 Velkomst v/ bestyrelsesmedlem i Genforenings- og Grænsemuseet Kirsten Abild., når det sidste DGI medlem af Christiansfelds løbe- og gåklub kommer i mål med depechen på P-pladsen ved museet.
  • Ca. 18.00 DGI v/ Holger Jacobsen fra stafet 2020 har ordet.
  • Ca. 18.15 Præsenterer Genforenings- og Grænsemuseet en folder om nummerering af træerne på Kongens Allé - Folkegaven til Kronprins Frederik og Kronprinsesse Marys bryllup.
  • Ca. 18.20 De sidste 6 nummerskilte slås på træerne af Kaj G.Nielsen, fmd. for Genforenings- og Grænsemuseet, Kirsten Johannesen, fmd. for Christiansfeld´s løbe- og gåklub, Holger Jacobsen, DGI Stafet 2020, Jesper Elkjær, formand for Kulturudvalget i Kolding Kommune, Søren Rasmussen 1. viceborgmester og museets bindeled til Kolding Kommune og Jørn Pedersen borgmester i Kolding Kommune.
  • Ca.19.00 Arrangementet slutter.

Genforenings- og Grænsemuseet vil være åbent med gratis adgang for alle indtil kl. 19.00. DGI´s plancheudstilling om Genforeningen vil stå på P-pladsen fra kl. 09.00 – 19.00 og der vil være mulighed at købe lidt mad og en forfriskning fra Den Gamle Grænse Kro.

Arrangementet er et samarbejde med Genforenings- og Grænsemuseet: 

www.genforeningsmuseet.dk