Haderslev

Deltag i Den Digitale Stafet 2020 og løb/gå på de her flotte ruter i Haderslev fra d. 9. maj - 6. juni 2021.

Når du og din familie er tilmeldt Den Digitale Stafet 2020 kan I nyde en gåtur sammen eller trække i løbeskoene på disse åbne ruter rundt i Haderslev området.

Det er alt fra 2 km til 12,3 km - under hvert kort er der en lille beskrivelse af ruten.

4,9 km: Haderslev - Rådhuset - Genforeningsstien 

Haderslev - Rådhuset - Genforeningsstien 4,9 km.png

Rutebeskrivelse:

Genforeningsstien som markerer 100-året for genforeningen i 2020, starter og slutter ved Haderslevs nye Rådhus på havnen, Christians X's vej. Ruten går langs havnen og Haderslev fjord og stien fortsætter gennem det skønne Vesterris. Man går langs Fjelsstrupvej på  tilbagevejen og har her en flot udsigt udover Haderslev by. Ruten er en del af Hjertestien og hvis man følger den og går tilbage efter 1,4 km giver det en tur på 2,8 km.

2,6 km: Haderslev - Vesterskov - Sundhedssporet 

Haderslev - Vesterskov - Sundhedsporet 2,6 km.png

Rutebeskrivelse:

Sundhedssporet er markeret med hvide afmærkninger, og er et samarbejde mellem Naturstyrelsen og Haderslev kommune - Haderslev i bevægelse. Ruten starter ved indgangen fra Louisevej og er 2,5 km. Der er tavler med information om Sundhedssporet på P-pladsen ved Louisevej.

 4,9 km: Haderslev - Vesterskov - Gul rute 

Haderslev - Vesterskov - Gul rute 4,9 km.png

Rutebeskrivelse:

Vil du følge Naturstyrelsens km-pæle, som både er markeret med gule mærker på træerne og med km-pæle, skal du starte ved indgangen fra Louisevej og gå med uret. Der er plancher med information om ruten på P-pladsen ved Louisevej.

3,3 km: Haderslev - Hindemade - Hjertestien 

Haderslev - Hindemade - Hjertestien 3,3 km.png

Rutebeskrivelse:

Start og mål - betonbroen ved Hindemadevej, Christiansdal. Stien går rundt om Hindemade sø. Der er et rigt fugleliv i området. Der er mulighed for at sidde ned på bænke langs Hindemade sø undervejs. Hjertestien er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo.

 

4,7 km: Haderslev - Hindemade og Pamhule - Hjertestien

Haderslev - Hindemade og Pamhule - Hjertestien 4,7 km.png

Rutebeskrivelse:

Start og mål - betonbroen ved Hindemadevej, Christiansdal. Stien går gennem Pamhule Skov og langs Hindemade sø. Der er et rigt fugleliv i området. Der er mulighed for at sidde ned på bænke langs Hindemade sø undervejs. Hjertestien er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo.

5,3 km: Haderslev - byturen

Haderslev - Byturen 5,3 km.png

Rutebeskrivelse:

Start og mål ved Haderslevs nye rådhus på havnen, Christian X’s vej. Ruten fortsætter ud af den den nyanlagte cykelsti Banestien, som er etableret på det tidligere jernbanespor og derefter drej til højre ind på Nørregade. Drej til venstre - følg Laurids Skaus Gade. Drej til højre - følg Louisevej. Drej til højre - følg Stadionvej. Drej til højre - følg Christiansfeldvej. Drej til venstre mod H. P. Hanssens Vej forbi Kløften med Det Røde Vandtårn og følg H. P. Hanssens Vej. Drej til højre - følg Hans Krügers Vej. Drej til højre - her kommer man forbi Genforeningsstenen på Parkvej. Drej til venstre - følg Marielystvej. Drej til venstre - følg Aastrupvej. Drej til højre - følg Rolighedsvej. Drej til højre - følg Lindedal. Drej til venstre - fortsæt ad Banestien til Rådhuset, Christian X’s Vej.

2 km: Haderslev - Damparken rundt - Stafet For Livet  

Haderslev - Damparken rundt - Stafet For Livet 2 km.png

Rutebeskrivelse:

Start og mål ved Damparkens kiosk. Oplev parken med de smukke blomsterbede, rosenhaven og krydderurtehaven. Ruten kommer forbi både ældre og moderne skulpturer samt flere mindesten, herunder en mindesten for de 57 der døde da rutebåden ”Turisten” brændte på Haderslev Dam i 1959. Ruten er en del af Stafet For Livet som bliver afholdt i september med fightere, holdstafetter, telte, underholdning og lysceremoni i Damparken.

12,3 km: Haderslev - Dyrehaven og Hindemade - Orienteringsklubben HTF Dammen Rundt 

Haderslev - Dyrehaven og Hindemade - Orienteringsklubben HTF Dammen Rundt 12,3 km.png

Rutebeskrivelse:

Start og mål ved Orienteringsklubben HTF som arrangerer motionsløbet Dammen Rundt hvert år i august. Løbet foregår i et naturskønt område langs Haderslev Dam, Geheimerådens Sti, Dyrehaven, Hindemade og udover Fredsted landevej og slutter gennem byen.