Sådan får I Water Challenge i din klub

Water Challenge er et sjovt, anderledes og udfordrende event for svømmere fra 10-18 år.

Water Challenge er en sjov og udfordrende event, som din svømmeklub kan tilbyde børn og unge i alderen 10-18 år i samarbejde med DGI – som et spændende alternativ til et traditionelt svømmestævne. Water Challenge er en dyst på mod, udholdenhed og og styrke, hvor deltagerne konkurrerer mod hinanden i forskellige discipliner.

Disciplinerne er anderledes end dem, deltagerne typisk kender fra den traditionelle svømmetræning, og udfordrer dem både fysisk og mentalt på nye måder - i vandet og på land. Aqua combat, vandstunts, undervandsrugby og toypedo battle er blot nogle af de mange udfordringer, som et Water Challenge kan byde på.

Fasthold de unge svømmere

Undersøgelser viser, at teenagere ofte vælger svømmesport fra, jo ældre de bliver.

For at fastholde og tiltrække unge svømmere skal svømmeklubberne tilbyde mere end motion og træning. Sport skal være både sjovt og udfordrende, og klubben skal være en base for hygge, socialt samvær, fællesskab og kammeratskab.

Med Water Challenge kan din klub gøre op med den typiske opfattelse af, hvad svømning er og motivere børn og unge til at holde fast i sporten – også når de bliver teenagere.

Et Water Challenge-arrangement er bygget op omkring et bestemt tema, som alle øvelser, aktiviteter og lege tager udgangspunkt i. Din klub vælger frit hvilket tema og hvilke aktiviteter, der skal danne grundlag for jeres Water Challenge.

Færdigt koncept – så enkelt er det!

Water Challenge er et færdigt koncept, der er enkelt og ligetil at implementere i din klub. Konceptet indeholder detaljerede aktivitetsbeskrivelser og programmer for, hvordan din klub kan tilrettelægge og gennemføre en event.

Konceptet er fleksibelt, og din klub vælger frit hvilket tema og hvilke discipliner, der skal danne grundlag for netop jeres Water Challenge.  Aktiviteter og øvelser kan tilpasses den enkelte klubs ønsker og behov - herunder deltagerantal, deltagernes alder og niveau og hvilke faciliteter, klubben har til rådighed.

Er du interesseret i at afholde Water Challenge i din klub, skal du kontakte din lokale DGI svømmekonsulent.