36 vandglade børn: Water Days er et hit

Livredning og surfboards hittede, da 36 børn brugte vinterferien i svømmehallen til DGI’s svømmecamp Water Days.

På med svømmebrillerne og op på det gule surfboard - så er 36 børn klar til Water Days Foto: Kian Mejdal

36 vandglade børn i alderen 8-12 år skiftede i skolernes vinterferie vanter og huer ud med badetøj og svømmebriller – klar til Water Days.

Og der var fuld knald på i Nørrevangsskolens svømmehal i Randers, hvor Randers gymnastiske Forening holdt den første svømmecamp i samarbejde med DGI Østjylland.

Livredning og sjove aktiviteter i vandet

”Det sjoveste har været, at instruktørerne har givet os nogle svære aktiviteter, vi aldrig har prøvet før. Det var svært at bruge surfboardsne, men det var også rigtig sjovt. Det var også meget sjovt at prøve at lave livredning,” fortæller Jens Kaas Lahn Sørensen på 8 år, der går til både svømning og spejder, og havde lokket sin bedste ven med på campen.

Han bakkes op af 8-årige Aarani Selvanesa, der ville med på camp’en, fordi hun godt kan lide at svømme, og i forvejen går til både svømning og gymnastik hos Randers gymnastiske Forening.

”Ja, det sjoveste har været at bruge surfboards, men jeg har også lært at bruge en snorkel. Det er dejligt. Så håber jeg også, at jeg når at lære, hvordan man laver en salto fra vippen, før vi slutter. Det kunne jeg nemlig godt tænke mig,” fortæller hun.

Aktive feriedage gør børnene mere sikre i vandet

Svømmeklubber over hele landet kan i samarbejde med DGI holde Water Days for børn og unge. Målet med campen er at introducere børn for forskellige vandaktiviteter, livredning og førstehjælp.

Det sker i en sjov og lærerig indpakning over tre dage i en ferie, så børnene bliver mere sikre og lærer at begå sig i vandet.

Super fedt svømmekoncept

Flemming Jensen fra Randers gymnastiske Forening, er begejstret for Water Days.

”Konceptet er super fedt. Det fungerer rigtig godt at flytte aktiviteter med udstyr ind i svømmehallen. Det har været en stor hjælp for de mindre dygtige svømmere at have udstyr til rådighed. Det giver dem en ekstra sikkerhed i at blive fortrolige med vandet, og det er vigtigt,” påpeger han.

Han fremhæver, at Water Days-konceptet både kan rumme nybegyndere og erfarne svømmere. Undervisningen kan twistes, og udstyret kan bruges på forskellige måder.  Og så er det et stort plus, at der undervejs bliver undervist i livredning og førstehjælp.

”Det er meget vigtigt, at børnene har fået undervisning i, hvordan de kan bruge udstyr til livredning, og at de tænker deres egen sikkerhed ind først i en redningssituation,” siger Flemming Jensen.

Water Days har også været god træning for svømmeinstruktørerne i Randers gymnastiske Forening. Og de er klar til en ny camp i sommerferien, hvor klubben holder Ocean Rescue Camp.